Uitzending
Pauw & Witteman - 2-10-2008

2-10-2008

Pauw & Witteman

1571 x bekeken | 0 reacties
7
Donderdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Bart Nooitgedagt, Femmetje de Wind, Peter Hanneman en Paskal Jakobsen die ook met zijn band BLōF optreedt.

Bart Nooitgedagt
Vandaag deed het Haagse gerechtshof uitspraak in het 'Piranha-proces' tegen Samir A. en consorten. Zij werden ervan verdacht een terroristische organisatie te vormen. Samir A. zou plannen hebben gemaakt voor aanslagen op Nederlandse politici en hij zou mensen hebben geronseld voor de gewapende strijd tegen vijanden van de islam. A. kreeg negen jaar gevangenisstrag opgelegd. Soumaya S., de cliŽnte van strafpleiter Bart Nooitgedagt, zou volgens het hof een "beperkte rol" hebben gehad in de organisatie. Zij gaat vier jaar achter de tralies. Nooitgedagt is woest over de uitspraken van het hof die hij "politiek" noemde. "Mijn cliŽnte is erin genaaid, om het plat te zeggen." Volgens de advocaat is dit arrest "ongemotiveerd, ongefundeerd." Aan tafel vertelt Nooitgedagt wat volgens hem schortte aan de procesgang en welke stappen hij verder zal ondernemen.

Femmetje de Wind
64 procent van de hoogopgeleide vrouwen tussen 25 en 45 jaar ambieert geen topfunctie. 90 procent van die vrouwen vindt een leuke collega's en een gezellige werkplek belangrijker dan een zakelijke omgeving waar ze hogerop kunnen komen. Deze enquÍteuitkomsten staan in eerste nummer van Jackie Business dat vandaag in de kiosk ligt. Hoofdredacteur Femmetje de Wind wil Young Urban Females - jonge hoogopgeleide vrouwen dus - inspireren en informeren over de zakenwereld. De Wind hoopt dat haar lezeressen zich zullen optrekken aan de rolmodellen in het blad: zakenvrouwen die succesvol en tegelijkertijd vrouw zijn.

Paskal Jakobsen
Oktober overvalt ons ieder jaar
We kijken naar elkaar, na een overvolle zomer
En we zijn alweer veranderd, maar het voelt niet meer vertrouwd
Nu we plotseling beseffen dat wij onszelf niet zijn
In oktober.

Dit is een deel van het liedje Oktober, de kersverse hit van het gelijknamige album van BLōF dat morgen uitkomt. Wat aanvankelijk een rockalbum had moeten worden, werd een plaat vol ingetogen akoestische nummers. Toen BLōF zich na het succesvolle project Umoja terugtrok in de studio wilde het niet vlotten. Eigenlijk hadden de bandleden er geen zin meer in, ze hadden het gevoel uit elkaar te groeien. Oktober 2006, een studio in de Ardennen, BLōF in crisis.

Twee jaar later is er dan toch een nieuwe plaat. Na een periode waarin de bandleden meer hun eigen gang gingen, kwam het goede gevoel terug. Zanger Paskal Jakobsen vertelt vanavond hoe BLōF de crisis overwon en de band treedt live op.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 2 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Nooitgedagt en Paskal Jacobsen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie