Uitzending
Pauw & Witteman - 18-9-2008

18-9-2008

Pauw & Witteman

1193 x bekeken | 0 reacties
8
Machiel Bosman is genomineerd voor de AKO literatuurprijs 2008, Peter Paul de Vries (oud directeur VEB) ziet onze financiŽle toekomst somber in en Linda de Mol schuift aan vanwege het verschijnen van haar vijftigste 'Linda' glossy.

Machiel Bosman
"Ik wens en begeer dat de trouweloze handelingen van mijn vader publiek en openbaar gemaakt zullen worden, desnoods na mijn doodĒ, schreef Elisabeth de Flines. Het heeft drie eeuwen geduurd voordat haar wens werd vervuld, maar met het boek van historicus Machiel Bosman is het zover. Vol inlevingsvermogen, met een scherp oog voor de sociale verhoudingen rond het jaar 1700 en een feilloos gevoel voor sprekende details, beschrijft Bosman de langdurige vete tussen vader en dochter. Het resulteert in een Shakespeariaans drama over liefde en macht, eer en geluk, moed en verraad. Aldus het juryrapport over Elisabeth de Flines van Machiel Bosman.

Fred Teeven
Onder druk van de Nederlandse regering heeft Marokko twee diplomatieke medewerkers teruggehaald. Dit in verband met de 'ronseling' van een Rotterdamse brigadier door de Marokkaanse geheime dienst. In de Tweede Kamer werd heftig gereageerd op deze bemoeienis van de Marokkaanse overheid met Nederlandse aangelegenheden. Ook VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven vindt dat Marokko zich met zijn eigen zaken dient te bemoeien.

Linda de Mol
De 'Linda' is een glossy lifestyle magazine, waarin Linda de Mol centraal staat. De 50e editie ligt nu in de winkel. De Mol schrijft zeer openhartig in het blad en heeft altijd op de cover gestaan. Hoe lang gaat zij dat nog doen?

Peter Paul de Vries
De optimistische teneur van prinsjesdag zal onmogelijk vol te houden zijn. Er zal onherroepelijk een economische recessie plaats gaan vinden in Nederland, de Vries spreekt zelfs van een 'tsunami'.
Dit jaar is de Vries directeur geworden van de investeringsmaatschappij 3LCapital dat niet-genoteerde ondernemingen naar de beurs wil brengen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 18 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Fred Teeven, Linda de Mol en Peter Paul de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie