Uitzending
Pauw & Witteman - 18-2-2009

18-2-2009

Pauw & Witteman

1253 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Ronald Plasterk, Wim Hof en Henny Kras.

Ronald Plasterk
PowNed, Zenit, Piep!, TV Oranje, Wakker Nederland, Omroep C en nog een handvol aspirant-omroepen zijn druk met het binnenhalen van 50.000 leden. Ze hopen allemaal een plek te veroveren in het publieke bestel. Dat betekent zo'n zes miljoen euro in het laatje en 100 uur televisie per jaar. 1 april 2009 is de dag van de waarheid voor de nieuwe omroepen. Op die woensdag bekijkt minister Ronald Plasterk (OCW, met media in zijn portefeuille) welke omroepen genoeg leden hebben vergaard. Vanavond vertelt Plasterk wat hij vindt van al die nieuwe omroepen en aan welke eisen ze verder moeten voldoen om in het bestel te komen. Verder was Plasterk vandaag in de Tweede Kamer bij het debat over de crisis.

Henny Kras
Buschauffeur Henny Kras is vorige week in Purmerend mishandeld en beroofd. Drie verdachten zijn aangehouden. De 54-jarige Kras werkt al negen jaar als buschauffeur. Ze zit nu thuis met gekneusde ribben en slikt pijnstillers. 's Nachts werken durft ze niet meer. Vanuit de busmaatschappij Arriva krijgt ze begeleiding van een coach. De veiligheid op de bus moet verbeterd worden, zo vinden Henny Kras en de coach.

Wim Hof
Wim Hof is beter bekend als The Iceman, de man die niet terugdeinst voor extreme kou. Zo deed hij in 2007 een poging Mount Everest te klimmen, slechts gekleed in een korte broek. Op 7.400 meter hoogte moest hij toen opgeven wegens bevroren tenen. In hetzelfde jaar slaagde Hof er wel in het wereldrecord-in-ijs-staan te verbreken. Hij stond uiteindelijk iets meer dan 70 minuten tot zijn kin in een bak ijsblokjes. En The Iceman blijft zijn naam waarmaken. Zo is hij net terug uit Tanzania waar hij de berg Kilimanjaro bedwong. Gekleed in zijn korte broek beklom Hof 5895 meter hoge top bij een temperatuur van 15 graden onder nul.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 18 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Ronald Plasterk en Wim Hof. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie