Uitzending
Pauw & Witteman - 17-9-2008

17-9-2008

Pauw & Witteman

1682 x bekeken | 0 reacties
6
Fouad el Haji
Door 'vrienden' worden uitgenodigd voor een gala, daar met een luxe wagen heen worden vervoerd om vervolgens naar positieve verhalen over Marokko te moeten luisteren. Het is een voorbeeld dat Fouad el Haji noemt als hij het heeft over de ronselpraktijken van de Marokkaanse geheime dienst. El Haji is voor de PvdA gemeenteraadslid in Rotterdam
In de uitzending hintte El Haji erop dat meerdere politici van Marokkaanse komaf door de Marokkaanse overheid waren benaderd. Namen wilde El Haji bij Pauw & Witteman aan tafel niet noemen. Maar hij bedacht zich. Op het Gastenblog gaf het Rotterdamse raadslid toch een naam prijs, namelijk die van het voormalig SP-Tweede Kamerlid Ali Lazrak.

Ton Elias
Communicatiedeskundige Ton Elias analyseert de Algemene Beschouwingen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 stond Elias 23ste op de VVD-kieslijst. Hij viel dus net buiten de boot omdat de liberalen op 22 zetels bleven steken.
Daags na de uitzending schreef Elias een bijdrage op het Gastenblog over deze uitzending van Pauw & Witteman. "En Wilders krijgt weer te veel aandacht. In de uitzending zeg ik dat ook, want ik schrik van het gemak waarmee degene die het hardst en het ongenuanceerdst schreeuwt vrijwel automatisch TV-zendtijd krijgt. Jeroen reageert er geŽrgerd op, kijk het maar na. Ik vind dat gasten het hen in de uitzending weleens wat vaker net zo lastig zouden mogen maken als andersom regelmatig gebeurt."

Jan Ykema
Jan Ykema is terug van weggeweest. Hij beŽindigde zijn schaatscarriŤre in 1989, maar gaat nu aan de slag als tweede coach bij team APPM van hoofdtrainer Johan de Wit.

Bram Moszkowicz
Topadvocaat Bram Moszkowicz komt vanavond praten over de kunstroof van 2002. Er zijn daarbij meesterstukken gestolen uit het Frans Halsmuseum.Mr. Moszkowicz is advocaat van, Hans van M., verdachte in deze zaak. Advocaat Van der Biezen wordt ook in verband gebracht met de kunstroof.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 17 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Bram Moszkowicz, Ton Elias en Jan Ykema. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie