Uitzending
Pauw & Witteman - 24-10-2008

24-10-2008

Pauw & Witteman

1672 x bekeken | 0 reacties
5
Vrijdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Karin Bloemen, Gerd Leers, Nebahat Albayrak en Clarence Seedorf.

Gerd Leers
Burgemeester Gerd Leers van Maastricht is het niet eens met de sluiting van coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom en wil daarom topoverleg met Den Haag over het drugsbeleid. De twee Brabantse gemeenten willen af van het gedoogbeleid rond drugs en sluiten daarom al hun coffeeshops. Volgens de burgemeester van Maastricht vergroot deze maatregel juist de illegale handel in drugs.

Nebahat Albayrak
Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak gaat de drugssmokkel in Nederlandse gevangenissen aanpakken. Met maatregelen als urinetesten en het inzetten van drugshonden wil ze drugsgebruik en drugssmokkel tegengaan.

Karin Bloemen
Vijfentwintig jaar in het vak; dat is reden voor een feestje. Karin Bloemen viert dit met een jublieumshow in Carré en een zevendelige DVD-box. In haar show in Carré treden verschillende andere artiesten op waar ze in het verleden mee heeft samengewerkt. Dat zijn onder anderen Adelheid Roosen, Cor Bakker, Stanley Burleson en Marjolijn Touw.

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf kreeg vanavond uit handen van minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) de Millennium Schoen uitgereikt. De prijs gaat ieder jaar naar een topsporter die zich inzet op het gebied van sport en ontwikkelingssamenwerking. Seedorf bouwde onder meer een stadion in Suriname en initieerde het project Champions for Children dat sportscholen in Azie, Afirka en Zuid Amerika neerzette. Nu heeft Seedorf een nieuw project bedacht: voor elke goal in Nederland moet er door sponsors 1000 € worden gedoneerd aan zijn nieuwe stichting Goal4Africa.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 24 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Karin Bloemen, Clarence Seedorf, Gerd Leers en Nebahat Albayrak. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie