Uitzending
Pauw & Witteman - 28-10-2008

28-10-2008

Pauw & Witteman

1399 x bekeken | 0 reacties
8
Vanavond te gast bij Pauw & Witteman: Frans Lanting, Arthur Japin, Charles Groenhuijsen en Eric Nordholt.

Charles Groenhuijsen over moordaanslag op Obama
In de Amerikaanse staat Tennessee zijn twee jonge neonazi's opgepakt omdat ze plannen hadden om Barack Obama te vermoorden. Idee was om een waar bloedbad aan te richten: ze wilden eerst 88 zwarten doodschieten, er vervolgens 14 onthoofden en tot slot Obama vanuit hun auto doodschieten. De twee jongens zijn slechts 18 en 20 jaar oud.

Frans Lanting toont ontstaan wereld met foto┤s

Tijdens de officiŰle inwijding van de deeltjesversneller in Geneve gaf de wereldberoemde en gelauwerde fotograaf Frans Lanting een multimediapresentatie genaamd Origins, voor onder meer Sarkozy en Berlusconi. Origins is onderdeel van zijn project Life: a travel through time af. Daarin heeft Lanting, eigenlijk natuureconoom, gepoogd het ontstaan van de wereld te reconstrueren. Dat kostte de fotograaf maar liefst 7 jaar. Doel was te tonen hoe ingenieus de natuur in elkaar steekt, en mensen ertoe te bewegen zuinig te zijn op organismen die soms 300.000.000 jaar oud zijn.

Arthur Japin maakt zich sterk voor geroofd hoofd
In een depot van het Universitair Leids Medisch Centrum ligt het geroofde hoofd van de Ghanese koning Badu Bonsu II. Schrijver Arthur Japin kwam het hoofd op het spoor tijdens research voor het boek De zwarte met het witte hart. Het bestaan van het hoofd werd jarenlang ontkend, maar Japin heeft het toch kunnen achterhalen. Hij maakt zich sterk voor teruggave en informeerde recentelijk de Ghanese president, Hirsch Ballin en zelfs de koningin.

Eric Nordholt weet hoe je straattuig aanpakt
Oud-politiecommisaris Eric Nordholt heeft in opdracht van de openbaarvervoerbedrijven Conexxion, Arriva en Veolia de agressie in de bussen onder de loep genomen en heeft een advies voor het kabinet opgesteld. Hij vindt dat er een speciale politieco÷rdinator aangesteld moet worden die een landelijk plan van aanpak uitvoert. Daarbij moeten er meer portofoons voor chauffeurs komen, meer cameraĺs in de bus worden ge´nstalleerd, altijd aangifte worden gedaan en moet er zwaarder worden gestraft. Nordholt wil zijn advies niet beperken tot buschauffeurs, ook bijvoorbeeld ambulancepersoneel en brandweerlieden kunnen met dit pakket maatregelen beter beschermd worden.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Arthur Japin, Charles Groenhuijsen en Eric Nordholt te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 28 oktober door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie