Uitzending
Pauw & Witteman - 30-10-2008

30-10-2008

Pauw & Witteman

2110 x bekeken | 0 reacties
8
Donderdag te gast: Jan van de Poel, Kluun, Sanderijn Cels en Sanne Vogel.

Sanderijn Cels
Sanderijn Cels woont momenteel in Cambridge in de VS. Ze doet daar onderzoek naar politieke communicatie en volgt de verkiezingen in Amerika op de voet. Gisteren liet Barack Obama een ‘infomercial’ van maar liefst 30 minuten zien om zijn boodschap er nog eens goed in te hameren. Was dit een goede zet of verspeelt hij juist alle sympathie met dit miljoenen dollars kostende beeldbombardement? Verder is Cels niet geheel negatief over McCains running mate Sarah Palin, dit in tegenstelling tot de overheersende Nederlandse opinie.

Jan van de Poel
De dekkingsgraad van de pensioenfondsen in Nederland is gedaald tot 109 procent. Dit vertelde Nout Wellink, president van De Neederlandsche Bank (DNB), tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Door de ingestorte koersen is het vermogen van de fondsen fors geslonken. Als de dekkingsgraad van een Nederlands pensioenfonds onder de 105 procent komt, moet het fonds een herstelplan aan DNB voorleggen. Jan van de Poel was jarenlang financieel topman bij ABP, een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Aan hem de vraag hoe de fondsen er voor staan. Is de uitbetaling van de pensioenen in gevaar?

Kluun
Kluun is natuurlijk de schrijver van Komt een vrouw bij de dokter, het zeer succesvolle boek over een terminaal zieke vrouw en haar partner die vreemdgaat. Het boek zorgde voor behoorlijk wat opschudding. Zo viel het stichtelijke en feministische deel van Nederland over het vreemdgaan. Daarbij was Kluun als schrijver onderwerp van discussie. Schreef deze jonge, hippe ex-reclamejongen nu Literatuur of pulp? Aanstaande zaterdag presenteert Kluun zijn nieuwe boek Klunen. Een selectie uit 1500 stukjes die hij schreef voor diverse kranten, tijdschriften en zijn eigen blog.

Sanne Vogel
Schrijfster, actrice en regisseuse Sanne Vogel speelde onder meer in de films Het Schnitzelparadijs en Alibi, en in vele voorstellingen op de Parade. Nu speelt zij samen met Egbert Jan Weeber en Tygo Gernandt in de zelfgeschreven voorstelling RAAF. RAAF is een spannende mix tussen theater en film en handelt over drie jonge mensen die op het randje van de samenleving balanceren. Vogel speelt een heel gewoon meisje uit een keurige Vinex-wijk dat hartstochtelijk verlangt naar een ellendig bestaan met uitgelopen mascara en gescheurde panty’s. Deze maand verscheen ook haar boek Het levenswerk van een talentloos meisje, wederom over een heel gewoon meisje, dat ditmaal ineens immens populair wordt op school.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 30 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Raymond van de Klundert, Sanne Vogel en Sanderijn Cels. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie