Uitzending
Pauw & Witteman - 17-10-2008

17-10-2008

Pauw & Witteman

2080 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast: Hans Spekman, Gerard van Vliet, Ali B. en Aysel Erbudak.

Hans Spekman
Geen waarschuwingen, geldboetes of celstraffen, maar 'vernederen'. Dat is volgens Tweede Kamerlid Hans Spekman de oplossing om Marokkaanse probleemjongeren aan te pakken. En dan liefst voor de ogen van hun 'eigen mensen', zo vindt de woordvoerder armoedebeleid en asielzaken van de PvdA. Het gaat volgens hem allemaal om status bij deze jongeren en een gevangenisstraf is alleen maar statusverhogend. Vernederen is statusverlagend, maar hoe vul je dat in? Dat vertelt Spekman vanavond bij Pauw & Witteman.

Ali B
Hij heeft spijt dat hij premier Balkenende tutoyeerde, hij is boos op de platenindustrie én hij snapt niet dat Hans Spekman steeds onderscheid maakt tussen Marokkanen en Nederlanders in plaats van tussen criminelen en niet-criminelen. En dat komt Ali B vanavond allemaal uitleggen. Topmuzikanten als Robbie Williams en Radiohead willen de rechten over hun werk terug van de platenmaatschappijen. Ali B. bracht in 2004 zijn eigen plaat uit onder zijn eigen platenlabel. Daardoor was hij niet meer afhankelijk van een platenmaatschappij. "Als ik van hen afhankelijk was gebleven dan was mijn carriere daar gestokt." Volgens Ali B worden hitlijsten bepaald door 538. Radiostations draaien zijn muziek niet, maar hij is ontzettend populair op internet. Die monoploiepositie van 538 moet veranderen, vindt de rapper. Ali B gaat vanvavond ook in debat met Pvda-kamerlid Hans spekman over de aanpak van Marokkaanse probleemjongeren. Volgens de rapper moet je geen onderscheid maken tussen Marokkanen en Nederlanders maar tussen criminelen en niet-criminelen.

Gerard van Vliet
Gerard van Vliet komt op voor de Nederlandse spaarders die meer dan een ton bij bij de Ijslandse bank Icesave hadden gestald. Hij is zelf één van de 469 gedupeerden. De 100.000 plus gedupeerden hebben zich verenigd en gaan campagne voeren. "Zij dreigen nu de echte slachtoffers te worden van Baas Bos," zo is te lezen op hun website www.icesaving.nl. De garantieregeling van Wouter Bos gaat tot een ton. Spaarders die meer geld hadden gestald, zijn dat dus kwijt. In de meeste landen hebben alle gedupeerden steun gekregen, maar de 469 Nederlandse Icesave spaarders worden nu niet geholpen. "Dat mag niet gebeuren," zegt Van Vliet namens de groep.

Aysel Erbudak
Gaat het Aysel Erbudak, directeur van het Slotervaartziekenhuis, lukken om de IJsselmeerziekenhuizen te redden van de ondergang? De IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad verkeren al langer in financiële problemen. Erbudak heeft de taak gekregen om ze er weer bovenop te helpen, maar de samenwerking loopt niet soepel, vindt ze. “Er is sprake van een noodsituatie en men neemt weken de tijd om het op te lossen. Dat kan niet.”

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 17 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Ali B., Aysel Erbudak, Hans Spekman en Gerard van Vliet. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie