Uitzending
Pauw & Witteman - 29-10-2008

29-10-2008

Pauw & Witteman

1362 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Doeschka Meijsing, dj Don Diablo en een debat tussen Femke Halsema en Arnoud Boot.

Femke Halsema
Er moet een parlementair onderzoek komen naar de kredietcrisis. Hiervoor pleiten Femke Halsema en de andere oppositiepartijen in een ingezonden brief in nrc.next. Alleen de SGP-fractie ondertekende het stuk niet. De ondertekenaars vinden dat uit de ontstaansgeschiedenis lessen getrokken moeten worden. Ze vragen zich ook af hoe het gesteld is in Nederland met het toezicht op financiŽle instellingen. Overigens krijgt minister Bos van GroenLinks, VVD en andere ondertekenaars alle steun "bij het blussen van de brand". Hoogleraar FinanciŽle Markten Arnoud Boot vindt een parlementair onderzoek nu niet aan de orde. Volgens hem moeten alle zeilen worden bijgezet om de brand te blussen.

Arnoud Boot
Nu Fortis Nederland en ABN Amro zijn genationaliseerd, moet de Nederlandse overheid bovenop die banken zitten om de Nederlandse belangen veilig te stellen. Maar op het ministerie van FinanciŽn zijn volgens econoom Arnoud Boot niet genoeg ambtenaren om alles in goede banen te leiden. Volgens de hoogleraar FinanciŽle Markten moet er expertise van buitenaf komen. Boot meent dat zulke bankiers een salaris horen te krijgen van een half tot een miljoen euro. GroenLinks-leider Femke Halsema wil van zulke hoge bedragen niets weten. Zij vindt dat het hier gaat om mensen met een publieke functie en het zijn misschien dezelfde mensen die in het verleden grote fouten hebben gemaakt.

Don Diablo
Don Schipper, alias dj Don Diablo, reist stad en (buiten)land af om in clubs en op festivals zijn muziek te spelen. Hij maakt een opzwepende mix van uiteenlopende muziekstijlen: dance, hiphop, rock en disco, zingt daar zelf bij en krijgt vaak versterking van andere artiesten. Don Diablo kreeg een platencontract bij Sony-BMG en bracht onlangs de cd Life Is A Festival uit. In de biografie op zijn website staan vijftien feiten opgesomd. Zo valt te lezen dat de laatste vier singles van Don Diablo zijn gebruikt in Hollywood-producties. Musiceren doet de dj/producer/muzikant het liefst alleen in zijn studio, naakt.

Doeschka Meijsing
Over de liefde is een sterk autobiografische roman waarin Doeschka Meijsing schrijft over het kapotgaan van drie grote liefdes. Haar partner, Jula in het boek, gaat vreemd met een man en wordt zwanger. Meijsing was eerder te gast in Pauw & Witteman. Op 14 februari vertelde ze over de schaamte die ze voelde toen het bedrog uitkwam en hoe veel mensen om haar heen van het bedrog wisten en haar niets hadden verteld. Bekijk dit gesprek hieronder.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 29 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Femke Halsema, Don Pepijn Schipper, Doeschka Meijsing en Arnoud Boot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie