Uitzending
Pauw & Witteman - 22-10-2008

22-10-2008

Pauw & Witteman

1502 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond aan tafel bij Jeroen Pauw & Paul Witteman: Ilse DeLange, Gerrit Zalm, Ewout Irrgang en Camiel Eurlings.

Gerrit Zalm en Ewout Irrgang
De overheid heeft de nodige maatregelen genomen in de financiŽle crisis. Wouter Bos maakte vandaag bekend twee commissarissen aan te stellen om toezicht te houden op ING. Dat zijn voormalige FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en oud-topman Peter Elverding. Is het wenselijk dat de overheid meer invloed krijgt? Een debat met voormalig minister van FinanciŽn Gerrit Zalm en SP-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang. Op 15 januari dit jaar zat Zalm voor het laatst bij Pauw & Witteman aan tafel. Toen moesten Amerikaanse banken miljarden afwaarderen vanwege onduidelijke en zeer risicovolle kredietconstructies. Zalm vertelde dat de crisis bij de banken met name gevolgen zou hebben voor het bedrijfsleven en bij het afsluiten van een hypotheek. Hij sprak geruststellende woorden: "voor ons is het minder dramatisch." Inmiddels is de oud-minister somberder gestemd.

Camiel Eurlings
Vandaag presenteerde minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat, CDA) de Mobiliteitsaanpak. Omdat steeds meer wordt gereisd in Nederland wil Eurlings miljarden investeren in wegen en spoor. Volgens de plannen zal op de snelwegen het regionale verkeer gescheiden worden van het doorgaande verkeer. Zo moet het verkeer in de spits een gemiddelde snelheid kunnen halen van 80 kilometer per uur. Eurlings steekt daarom direct 200 miljoen euro in het aanpakken van de 'file top-50'.

Ilse DeLange
Na haar zeer succesvolle cd The Great Escape uit 2006 is Incredible haar eerste nieuwe studioalbum. DeLange nam Incredible op in Los Angeles en werkte samen met het Zweedse producersduo Machopsycho dat eerder nummers maakte met Pink en Natalie Imbruglia. Ilse DeLange slaat een nieuwe weg in door op Incredible gebruik te maken van elektronische beats. Toch wijkt het geluid op haar jongste album niet erg af van haar vorige cd's. De belangrijkste muzikale invloeden blijven duidelijk Amerikaans (country, roots).

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 22 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerrit Zalm, Camiel Eurlings, Ewout Irrgang en Ilse DeLange. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie