Uitzending
Pauw & Witteman - 24-3-2014

24-3-2014

Pauw & Witteman

1737 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Benno Baksteen, Maarten van Rossem, Martijn Koning, Ferry Mingelen & Olaf Koens

Benno Baksteen
Vlucht MH370 van Malaysia Airlines is neergestort in het zuidelijk deel van de Indische Oceaan, ter hoogte van het Australische Perth. Dat heeft de premier Najib Razak van MaleisiŽ vandaag gezegd op een persconferentie in de hoofdstad Kuala Lumpur. De vondst kwam als een klap voor de nabestaanden, die nog de hoop hadden dat de passagiers levend gevonden zouden worden. Vanavond spreken we erover met luchtvaartdeskundige Benno Baksteen.

Maarten van Rossem en Martijn Koning
De Nucleaire Top (NSS) in Den Haag is begonnen. Vanaf vandaag vergaderen 58 wereldleiders over de de vraag hoe nucleair terrorisme voorkomen kan worden. Historicus Maarten van Rossem en cabaretier Martijn Koning volgden vandaag voor ons de top. Ook keken zij naar Barack Obama, die het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht.

Olaf Koens
Rusland-correspondent Olaf Koens bespreekt in Pauw & Witteman de positie van Poetin. Is die verzwakt door de sancties? En wat is de invloed van de zeven belangrijkste landen van de wereld op Rusland en zal het land onder de indruk zijn van de sancties die Nederland en Europa opleggen?

Ferry Mingelen
Hamit Karakus, de leider van de PvdA in Rotterdam, is vanavond opgestapt. Hij deed dit na het grote verlies dat de partij heeft geleden bij de verkiezingen afgelopen woensdag. Daarbij daalde het zetelaantal van de partij van 14 naar 8 zetels. Het opstappen van Karakus komt een week na het opstappen van de Amsterdamse leider Pieter Hilhorst. Vanavond analyseren we de uitslag van de partij met Ferry Mingelen. Ook kijken we vooruit naar de eerste fractievergadering van de PVV, sinds zijn uitspraken over Marokkanen. Zullen nog meer PVV'ers morgen opstappen? En hoe moeten de andere partijen nu omgaan met Wilders?

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Benno Baksteen, Ferry Mingelen, Maarten van Rossem en Olaf Koens te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 24 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie