Uitzending
Pauw & Witteman - 27-3-2014

27-3-2014

Pauw & Witteman

1241 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Wim Daniëls, Özcan Akyol, Rick van der Ploeg, Eric van 't Zelfde, Fati Benkaddour & Yassin Elforkani

Wim Daniëls
Het woord ‘OK’ bestaat deze week 175 jaar. Het is het meest gehoorde woord ter wereld, het komt vaker voor dan ‘mama’ of een universele merknaam als Coca Cola. Vanavond vertelt Wim Daniëls waar het woord is ontstaan en waarom het overal ter wereld nog steeds wordt gebruikt.

Özcan Akyol
Bijna dagelijks lekken telefoongesprekken uit van de Turkse premier Erdogan. Ook is al een sekstape naar buiten gekomen. Deze zogenaamde Erdogan-tapes, komen in een tijd naar buiten dat het land ook tijdelijk Twitter geblokkeerd heeft en sinds vandaag ook Youtube. Wat is er in het land aan de hand en waarom lijkt de overheid steeds meer een censuur op te leggen? We spreken erover met schrijver Özcan Akyol.

Rick van der Ploeg
Na een historische nederlaag vorige week verkeert de PvdA in zwaar weer. Inmiddels hebben verschillende kopstukken zich kritisch uitgelaten over de koers van de partij. “Wie verantwoordelijk neemt, verliest,” zegt de één. “Het sociale gezicht moet terug”, zegt de ander. Volgens Rick van der Ploeg wordt het geluid van zijn partij niet meer verkondigd en hebben de huidige politici hun idealen verkwanselt. Van der Ploeg, voormalig staatssecretaris van cultuur & media en nu hoogleraar aan de universiteiten van Amsterdam en Oxford, reageert vanavond in Pauw & Witteman.

Eric van 't Zelfde, Fati Benkaddour & Yassin Elforkani
Kinderen in Nederland hoeven niet bang te zijn dat ze worden uitgezet. Dat zei premier Mark Rutte vandaag in het jeugdjournaal. Hij reageert hiermee op de 'minder, minder, minder!'-uitspraken die een week geleden werden gedaan bij een partijbijeenkomst van de PVV. De politiek heeft zich er al over uitgesproken, maar de vraag is nu wat jongeren met deze uitspraken gaan doen. We spreken er vanavond over met drie mensen die dagelijks met jongeren te maken hebben, namelijk jeugdimam Yassin Elforkani die vandaag met Rutte sprak, docente biologie Fati Benkaddour en schooldirecteur Eric van ’t Zelfde uit Rotterdam.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Rick van der Ploeg en Wim Daniëls te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 27 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie