Uitzending
Pauw & Witteman - 18-3-2014

18-3-2014

Pauw & Witteman

1045 x bekeken | 0 reacties
6
Vanaf het Festival van de Lokale Democratie. Vooraf aan de Gemeenteraadsverkiezingen nemen BKB en de Melkweg in samenwerking met Pauw & Witteman, de Volkskrant en AT5 de lokale politiek onder de loep.

Wouter Bos, Jan Marijnissen, Ed Nijpels, Jolande Sap en Roger van Boxtel
Op de avond voor de verkiezingen zendt Pauw & Witteman live uit vanuit de Melkweg in Amsterdam tijdens het 'Festival van de lokale democratie'. Te gast zijn de oud-partijleiders Wouter Bos (PvdA), Jan Marijnissen (SP), Ed Nijpels (VVD), Jolande Sap (GroenLinks) & senator Roger van Boxtel (D66). Met dit vijftal kijken we terug op de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Hoe kijken de mastodonten aan tegen hun opvolgers en hun lokale vertegenwoordigers?

Ronald Plasterk, Ferry Mingelen, Anne Kuik, Martijn Koning en Tim Fransen
In de uitzending wordt ook bekend gemaakt wie gekozen wordt tot het Beste Raadslid van Nederland. In de race zijn de Groningse Anne Kuik (CDA), Gerdien Rots (CU) uit Zwolle, de Venlose PvdA’er Vera Tax en Ron Meyer (SP) uit Heerlen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken reikt de prijs uit. Aan tafel zit ook Ferry Mingelen, de politiek analist blikt vooruit op de verkiezingen morgen. Welke partijen kunnen uitgaan van winst en voor wie wordt het billenknijpen? Cabaretiers Martijn Koning en Tim Fransen geven hun eigen visie op de verkiezingen.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Ed Nijpels, Wouter Bos, Ronald Plasterk, Jolande Sap, Jan Marijnissen, Roger van Boxtel en Ferry Mingelen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 18 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie