Uitzending
Pauw & Witteman - 21-3-2014

21-3-2014

Pauw & Witteman

1888 x bekeken | 0 reacties
5
De PVV lijkt te imploderen. Nadat gisteren Roland van Vliet zijn biezen pakte, stapte vandaag Joram van Klaveren uit de fractie en vertrok een Haags PVV-raadslid. Aanleiding is het anti-Marokkanen standpunt dat partijleider Geert Wilders woensdag uitventte voor zijn scanderende achterban. Vanavond spreken we erover met Hero Brinkman en Wim Kortenoeven, die al eerder opstapten.

De komende dagen zit Den Haag op slot. In de lucht hangen F-16's, op de grond staan raketsystemen en de politie kan zonder gerechtelijk bevel bij je binnenvallen als ze vermoeden dat er explosieven liggen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de tientallen maatregelen die genomen zijn rond de nucleaire top, die de komende dagen in de stad gehouden wordt. Ook rond het Rijksmuseum in Amsterdam wordt mensen aangeraden om binnen te blijven als president Obama op bezoek komt. Waarom zijn er zoveel maatregelen genomen? We spreken erover hoogleraar Internationale Betrekkingen Beatrice de Graaf. Zij is gespecialiseerd in terrorisme en veiligheid. Ook schuift historicus Maarten van Rossem aan. Hij is de komende dagen te gast om college te geven over de vraag waarom kernwapens bestaan.

De Nederlandse shorttrackmannen hebben goud veroverd op de WK in Montreal. Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma en Niels Kerstholt waren de teams uit Zuid-Korea en Engeland te snel af. Het is een positieve afsluiting van het seizoen voor de vier mannen, die op de Olympische Spelen naast het goud grepen door een valpartij van Van der Wart. Vanavond schuiven ze aan.

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 21 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!