Uitzending
Pauw & Witteman - 25-3-2014

25-3-2014

Pauw & Witteman

1052 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Rena Netjes, Alexander Pechtold, Stephan Stokkermans, Paul Riemens & Benno Tempel

Alexander Pechtold
Dat Wilders opnieuw een morele grens overschrijdt, betekent niet dat politici een democratische grens over moeten, zegt Alexander Pechtold vandaag in de Volkskrant. De voorman van D66 keurt een cordon sanitaire tegen de leider van de PVV af. Volgens Pechtold moet de politiek het gesprek met hem blijven aangaan. Waarom hij dat vindt, komt hij vanavond vertellen.

Rena Netjes
In Egypte zijn 529 moslimbroeders ter dood veroordeeld. Een rechtbank in het zuiden van het land houdt hun verantwoordelijk voor de rellen die in augustus uitbraken, nadat veiligheidstroepen in Caïro een eind hadden gemaakt aan twee pro-Morsi-betogingen. Bij de rellen werd één politieagent gedood en werd een poging daartoe op twee andere agenten gedaan. Opvallend is dat bij het proces geen journalisten werden toegelaten. Vanavond spreken we over de massale terdoodveroordeling met Egypte-correspondent Rena Netjes. Zij wordt ook nog steeds door de autoriteiten gezocht, omdat ze enige tijd geleden sprak met een journalist van Al Jazeera. Vreest zij voor een veroordeling?

Paul Riemens
Paul Riemens is bestuursvoorzitter van de Luchtverkeersleiding Nederland en verantwoordelijk voor het team dat maandag de Air Force One heeft binnengehaald. Vanavond spreken we met hem over alles wat erbij komt kijken als dit toestel en die van de andere regeringsleiders de luchthaven aandoet. Met welke scenario’s moest rekening worden gehouden, waarom moesten twee F-16´s het luchtruim in toen een Amerikaans vrachtvliegtuig Nederland naderde en hoe ging het vertrek vanavond? In Pauw & Witteman komt hij erover vertellen.

Stephan Stokkermans en Benno Tempel
Ook spreken we met Stephan Stokkermans en Benno Tempel. Stokkermans is commercieel directeur van Huis ter Duin in Noordwijk; het hotel waar Obama de afgelopen dagen verbleef. Tempel is de directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, waar Obama vandaag een persconferentie hield. Samen met de president keek hij onder meer naar het schilderij Victory Boogie Woogie; het nooit afgemaakte schilderij van Piet Mondriaan, dat gevonden werd in zijn atelier in New York.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Alexander Pechtold te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 25 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie