Uitzending
Pauw & Witteman - 24-3-2010

24-3-2010

Pauw & Witteman

1547 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: André Rieu, Eimert van Middelkoop, Leontien van Moorsel en Michael Boogerd.

Eimert van Middelkoop
Per 1 augustus zal Nederland niet langer een leidende militaire rol spelen in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dit betekent niet dat de Nederlandse militairen direct terugkeren naar huis. De missie wordt stapsgewijs afgebouwd, dat duurt waarschijnlijk enkele maanden. Minister Eimert van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie), legt uit hoe de terugtrekking in zijn werk zal gaan.

De missie in Uruzgan leidde vorige maand tot de val van het kabinet. Toenmalig coalitiepartner PvdA hield voet bij stuk toen de discussie ging over een eventuele voortzetting van de missie.

André Rieu
Violist André Rieu is in binnen- en buitenland ongekend populair. Volgens het Amerikaanse muziekblad Billboard is Rieu zelfs de op vijf na best verkopende artiest ter wereld. Vorig jaar verkocht de violist 834.992 kaartjes en haalde een omzet van ruim 67 miljoen euro. Daarmee deed hij het beter dan Britney Spears en Metallica. Dit jaar zal Rieu weer spelen voor honderdduizenden fans als hij door onder andere Zuid-Afrika en de VS toert. Voor de fans die thuisblijven verschijnt morgen een DVD met de live-registratie van de show die hij vorig jaar in de Arena gaf.

Ondanks zijn verkoopsucces ging het Rieu niet steeds voor de wind. Zijn Australische tournee in 2008 bracht hem zelfs dichtbij de financiële afgrond. De shows, met twee kastelen als decor, betekenden een miljoenenstrop. Om een faillissement af te wenden gaf Rieuw onder meer zijn kostbare Stradivarius viool bij de bank in onderpand.

Leontien van Moorsel en Michael Boogerd
Dit jaar strijkt het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld neer in Rotterdam: de Tour de France. Op zaterdag 3 juli rijden de wielrenners de proloog, een individuele tijdrit van 9 km met start en aankomst op het Zuidplein. De volgende dag vertrekt het peloton vanaf Erasmus brug voor de eerste etappe naar Brussel.

Oud-wielrenners Leontien van Moorsel en Michael Boogerd zijn ambassadeurs van de Rotterdamse Grand Départ. Samen met Joop Zoetemelk en een kinderkoor, maakten zij een cd met Tour-liedjes. Dit album ligt vanaf morgen in de winkel.

Leontien van Moorsel debuteerde in 1989 in de Tour Féminin en won de wielerronde in 1992 en 1993. Verder werd de oud-wielrenster negen keer wereldkampioen, op de weg en op de baan.

Michael Boogerd reed in 2007 zijn twaalfde en laatste Tour de France. Zijn belangrijkste wapenfeiten: etappewinst in zijn eerste Tour (1996), de vijfde plek in het eindklassement (1998) en in 2002 won hij de Koninginnenrit naar La Plagne.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 24 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Michael Boogerd, Eimert van Middelkoop, André Rieu en Leontien van Moorsel. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie