Uitzending
Pauw & Witteman - 18-3-2010

18-3-2010

Pauw & Witteman

1357 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Cees Nooteboom, Reinbert de Leeuw, Carrie Jansen en Yolande Kleiss.

Hans van Mierlo vandaag begraven
Hans van Mierlo, medeoprichter van D66, wordt vandaag in besloten kring begraven in Amsterdam. Gisteren kon het publiek al afscheid nemen van Van Mierlo in de Rode Hoed in Amsterdam. Te gast zijn schrijver Cees Nooteboom en musicus Reinbert de Leeuw, vrienden van Van Mierlo. Zij gaan in op de begrafenis en op hun vriendschap met Van Mierlo.

Yolande Kleiss maakt muziekstuk voor vermoorde dochter NienkeYolande Kleiss heeft een muziekstuk gemaakt over de dood van haar dochter Nienke, die tien jaar geleden werd vermoord.

In juni 2000 ging Nienke Kleiss, 10 jaar, met haar vriendje Maikel, 11 jaar, naar de kinderboerderij in Schiedam. Op weg naar huis werden zij met geweld de bosjes ingetrokken. Maikel overleefde het ternauwernood, maar Nienke overleed. De dader werd gepakt en werd veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Op 22 juni dit jaar, precies tien jaar nadat Nienke om het leven werd gebracht, wordt het muziekstuk Violen voor een vlinder uitgevoerd. Dit muziekstuk werd gemaakt door Yolande Kleiss, met behulp van een tekstschrijver en een componist. Het stuk gaat over twee mensen die elkaar vinden, kinderen krijgen en één van de kinderen verliezen. Het verdriet, de wanhoop, en later het hervonden geluk.

Carrie over de politieke commotie in Rotterdam
Na de ophef over het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, is besloten dat de stemmen herteld moesten worden. Inmiddels is dit gebeurd en blijft de PvdA de grootste partij, met Leefbaar Rotterdam als tweede. De Rotterdamse raad heeft besloten dat, ondanks de misstanden die op 3 maart werden geconstateerd, de verkiezingen rechtmatig verlopen zijn.

Carrie Jansen is cabaretière, modeontwerpster, onderneemster, schrijfster en politiek activiste. Sinds haar 22ste woont ze in Rotterdam.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 18 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans van Mierlo, Cees Nooteboom, Carrie Jansen en Reinbert de Leeuw. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie