Uitzending
Pauw & Witteman - 25-3-2010

25-3-2010

Pauw & Witteman

1187 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten: Hans Klok, Pieter Lakeman, Peter Schouten, Peter Kees Hamstra, Joop Neijenhuijzen en Ron van Putten.

Pieter Lakeman
Pieter Lakeman spant een kort geding aan tegen schrijfster Marja Bontekoe. Lakeman riep in oktober vorig jaar rekeninghouders bij DSB op hun spaargeld weg te halen om zo de bank failliet te laten gaan. In haar boek De dossiers Lakeman maakt de schrijfster hem met de grond gelijk. Zo meldt Bontekoe in haar boek dat Lakemans bemoeienissen in financiŽle zaken zelden leiden tot schade-uitkeringen. Hij zou weinig zaken hebben gewonnen en handelen met een dubbele pet. In veel zaken treedt hij niet alleen op als adviseur, maar ook als belanghebbende.

Pink Army wil oud-generaal Sheehan aanklagen
Volgens de voormalige Amerikaanse generaal John Sheehan was de val van Srebrenica het gevolg van de aanwezigheid van homoseksuelen in het Nederlandse leger. Het Nederlandse kabinet en de militaire vakbonden veroordeelden de uitspraken van Sheehan fel. Ook reageert hij op minister van Defensie, die gisteren in onze uitzending gezegd heeft dat Pink Army geen steun heeft gevraagd van de overheid. Communicatiestrateeg en rechtenstudent Peter Schouten vindt dat Nederlandse homoseksuele militairen hun krachten moeten bundelen om de Amerikaanse oud-generaal John Sheehan voor de rechter te dagen wegens smaad en belediging. Schouten richtte hiervoor stichting Pink Army op. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het initiatief van de stichting. Ook Peter Kees Hamstra, Joop Neijenhuijzen en Ron van Putten schuiven aan. Alledrie zijn openlijk homoseksueel en werkzaam bij het Nederlandse leger.

Hans Klok
Illusionist Hans Klok reisde deze maand af naar Mexico, om daar met twintig bekende Mexicanen filmpjes met illusies te maken; met sporters, maar ook bekende acteurs en tv-hosts. De filmpjes zijn tijdens het WK voetbal in juni en juli dagelijks te zien in een Zuid-Amerikaans sportprogramma. Inmiddels zijn de opnames afgerond en is Klok terug in Nederland.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 25 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans Klok en Pieter Lakeman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie