Uitzending
Pauw & Witteman - 22-3-2010

22-3-2010

Pauw & Witteman

1577 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Hans Teeuwen, Max Westerman, JoŽl Voordewind en Herman en Jettie Boonstra.

Max Westerman
Zondagnacht stemde het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten met een minimale meerderheid voor het zorgplan van president Obama. Deze overwinning is cruciaal voor Obama's presidentschap, omdat hij al zijn politieke prestige in de strijd had geworpen. Met slechts zeven stemmen verschil werd het zorgplan aangenomen. Obama ondervindt felle tegenwerking door de Republikeinen en door rechtse media als Fox News. De strijd tussen de Democraten en Republikeinen was heviger dan ooit en deze overwinning van de Democraten lijkt de verhoudingen tussen de partijen alleen maar te verslechteren.

Hans Teeuwen
Hans Teeuwen werd bekend toen hij in 1991, samen met Roland Smeenk, het cabaretfestival Camaretten won. Vanaf 1994 stond hij alleen op het toneel en was hij ongekend populair. Ondanks zijn succes als cabaretiŤr, besloot Teeuwen dat hij iets anders wilde. De laatste jaren stond hij op het podium als jazz-zanger, met zijn band The Painkillers. Vandaag werd zijn debuutalbum, How it aches, uitgebracht.

Herman en Jettie Boonstra
Vorige week werden zestien medewerkers van kindertehuis Village of Hope, Marokko uitgezet. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan zendingswerk. Tien jaar lang vingen zij kinderen op in het dorp Ain Leuh, waar de kinderen ook naar school gingen. Twee pleegouders, Herman en Jettie Boonstra, zijn vanavond te gast. Zij hopen dat ze in overleg met de Marokkaanse overheid tot een oplossing kunnen komen voor de 33 pleegkinderen die ze achter moesten laten en met wie ze geen contact meer hebben. JoŽl Voordewind (ChristenUnie) stelde kamervragen over de kwestie in Marokko en zit ook aan tafel.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 22 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans Teeuwen, Max Westerman, JoŽl Voordewind en Barack Obama. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie