Uitzending
Pauw & Witteman - 26-3-2010

26-3-2010

Pauw & Witteman

1453 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Berthie Verstappen, Peter R. de Vries, Harold Hamersma, Esther van den Wildenberg, Dolf Jansen en Ramsey Nasr.

Berthie Verstappen en Peter R. de Vries
Het Openbaar Ministerie laat een groot DNA-onderzoek uitvoeren in de zaak van de vermoorde Nicky Verstappen. Meer dan honderd mannen krijgen een brief waarin zij worden verzocht om DNA af te staan. Ze worden daartoe niet verplicht. De 11-jarige Nicky Verstappen werd in augustus 1998 vermoord tijdens een zomerkamp in Limburg. Door middel van betere technieken zijn er nu nieuwe sporen gevonden. Met het DNA-onderzoek hoopt de politie meer te weten te komen over de dader.

Ramsey Nasr
Ramsey Nasr, de Dichter des Vaderlands, vond in vele verhalen over misbruik binnen de katholieke kerk aanleiding voor een gedicht, hieronder te lezen. Nasr werd vorig jaar de nieuwe Dichter des Vaderlands, hij volgde Driek van Wissum op. De benaming 'Dichter des Vaderlands' is een eretitel en Nasr bepaalt zelf hoe hij hier invulling aan geeft. Hij schrijft een gedicht, net als zijn voorgangers, op het moment dat hij daar aanleiding toe ziet.

Dolf Jansen
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) doet een oproep aan iedereen "die het klimaat belangrijk vindt" om morgenavond een uur lang het licht uit te doen. De actie heet Earth Hour 2010. Cabaretier Dolf Jansen vindt het klimaat belangrijk en steunt de WNF-actie. Morgenavond treedt hij op in Schouwburg De Kampanje in Den Helder en daar doet hij licht uit.

Harold Hamersma
Harold Hamersma is wijnkenner en schreef het boek Wijnreis door mijn lichaam, waarin hij de positieve effecten van het drinken van wijn beschrijft. Volgens Hamersma is rode wijn gezonder dan welke drank dan ook. Mensen die regelmatig rode wijn drinken, zouden langer leven en wijn is volgens Hamersma een probaat medicijn tegen hart- en vaatziekten. Bovendien zou een bepaald soort rode wijn helpen bij het voorkomen van maag- en darmkanker.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 26 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Dolf Jansen, Peter R. de Vries en Ramsey Nasr. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie