Uitzending
Pauw & Witteman - 17-3-2010

17-3-2010

Pauw & Witteman

991 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Ayaan Hirsi Ali, Gerrit van de Kamp en Dick Gosewehr.

Dick Gosewehr
Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP en oud-rechercheur Dick Gosewehr gaan vanavond in op de zaak Milly. In politiekringen is geschokt gereageerd op de moord op Milly Boele. Vooral omdat de verdachte een politieman. Verdachte Sander V. is werkzaam als agent bij het korps Rotterdam-Rijnmond in district Noord. Milly Boele is vorige week woensdagavond om het leven hebben gebracht. De verdachte Sander V. heeft haar begraven in zijn tuin, zo maakte hoofdofficier van justitie Van de Beek vandaag bekend. Sander V. is aangeklaagd voor moord en ontvoering. Volgens Gosewehr waren er direct aanwijzingen dat het ging om een verdachte vermissing. Omdat het een twaalfjarig meisje betrof, dat de deur had opengedaan voor een buurman en zonder spoor was verdwenen, had de politie van het ergste moeten uitgaan. Bij een seksuele kindermoord is de dader vaak een bekende, aldus Gosewehr en 44 procent van de slachtoffers wordt in het eerste uur vermoord.

Hirsi Ali
In haar boek 'Nomade' zoekt Ayaan Hirsi Ali oplossingen voor het in haar ogen grootste probleem van deze tijd: de botsing tussen westerse samenlevingen en de islam. Nomade is een vervolg op haar boek Mijn vrijheid. Ze vertelt hier in verhalen over haar familie en beschrijft haar vertrek van Nederland naar Amerika. Volgens Ayaan zijn er drie aspecten verantwoordelijk voor de botsing van de islam met het westen: seks, geld en geweld. Om het lot van moslimvrouwen te verbeteren en radicalisering onder jongeren te bestrijden, moeten westerse feministen, humanisten en christenen zich verenigen, zo vindt Ayaan Hirsi Ali.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 17 maart door de VARA en NTR. Te gast was Ayaan Hirsi Ali. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie