Uitzending
Pauw & Witteman - 23-3-2010

23-3-2010

Pauw & Witteman

1002 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Nicolien Sauerbreij, kardinaal Simonis en Emile Roemer.
23 maart 2010 - Pauw & Witteman in 5 minuten

Kardinaal Simonis
Hoe kijkt kardinaal Simonis aan tegen de vele meldingen van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk? En wat heeft hij er zelf van gemerkt in de 38 jaar dat hij als bisschop actief is geweest?

In een brief van afgelopen zaterdag sprak paus Benedictus XVI van 'zware inschattingsfouten' in de zaken van seksueel misbruik door dienaars van de katholieke kerk in Ierland. Ook kondigde hij een een onderzoek door het Vaticaan af.

Een Ierse belangenorganisatie van slachtoffers van seksueel misbruik heeft teleurgesteld gereageerd op de brief. De Nederlandse bisschoppen reageren huist met waardering en instemming en volgens hen geldt de brief ook voor Nederlandse slachtoffers.

Nicolien Sauerbreij
Als eerste Nederlander won snowboardster Nicolien Sauerbreij een gouden medaille in de olympische sneeuw. Bijna een maand geleden versloeg ze in verschillende runs haar concurrenten op Whistler Mountain. De omstandigheden waren zwaar: de sneeuw was van slechte kwaliteit en het mistte.

Met haar olympische gouden plak hield het succes voor Saurbreij niet op. In het Spaanse La Molina sloot ze haar seizoen af met het winnen van de wereldbeker.

Emile Roemer
De nieuwe lijsttrekker van de SP Emile Roemer licht het verkiezingsprogramma toe wat morgen officieel verschijnt. In het vorige programma was de partij onder meer uitgesproken over de AOW (65 blijft 65), de hypotheekrenteaftrek (afbouwen) en de inkomstenbelasting (moet omhoog). Wat komt daar van terug in het nieuwe verkiezingsprogramma?

En is de SP bereidt om zitting te nemen in een nieuw kabinet? En zo ja, met wie wel en met wie niet? Daar zal Emile Roemer vanavond verder op ingaan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 23 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Nicolien Sauerbreij en Emile Roemer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee