Uitzending
Pauw & Witteman - 17-2-2009

17-2-2009

Pauw & Witteman

1031 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Agnes Jongerius, Mark Rutte, Sjuul Paradijs en Ricky Koole.

Agnes Jongerius Mark Rutte
Het Centraal Planbureau (CPB) maakte vandaag bekend dat de economie dit jaar met 3,5 procent krimpt. Het CPB verwacht dat met economische tij de werkloosheid zal verdubbelen. Naar verwachting zullen 675.000 mensen in 2010 op zoek zijn naar een baan. Agnes Jongerius is voorzitter van de FNV, de grootste Nederlandse vakbond. De vakcentrales FNV, CNV en MHP willen met een Deltaplan van 7 miljard euro de crisis te lijf. VVD-leider Mark Rutte vindt het onverstandig om nog eens 7 miljard extra uit te geven en geeft zijn visie om uit de crisis te komen.

Sjuul Paradijs
"We vinden al vele tientallen jaren, dat het stemgeluid van heel veel Nederlanders onvoldoende in Hilversum wordt gehoord", aldus Telegraaf-hoofdredacteur Jules Paradijs. Volgens hem is het de hoogste tijd voor een omroep die het geluid van de "zwijgende meerderheid" laat horen. Wakker Nederland wil op 1 april minstens 50.000 leden hebben en een plek verwerven in het publieke bestel. Telegraaf-abonnees zien een lidmaatschap verrekend met hun krantenabonnement. Andere nieuwe omroepen die Hilversum willen bestormen zijn onder andere PowNed (GeenStijl) en dierenomproep Piep!.

Ricky Koole
Afgelopen jaar toerden Ricky Koole en Leo Blokuis door het land met hun theatervoorstelling Harmonium. Op veler verzoek is de voorstelling in reprise gegaan. Tot eind maart is Harmonium te zien. Hierin laten Koole en Blokhuis vergeten muzikale pareltjes de revue passeren. Daarbij vertelt popprofessor Blokhuis verhalen over de liedjes die door Koole worden gezongen. Bezoekers van de voorstelling vinden op hun stoel een briefje waarop zij zelf bijzondere vergeten liedje kunnen zetten, waarna sommige liedjes langskomen tijdens de voorstelling.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 17 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Jongerius, Mark Rutte, Ricky Koole en Sjuul Paradijs. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie