Uitzending
Pauw & Witteman - 16-2-2009

16-2-2009

Pauw & Witteman

1780 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Maria van der Hoeven, Yasmin Trok, Karin Bos, Sam Bharasingh en Frits van Eerd.

Maria van der Hoeven
Welke maatregelen gaat Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken, nemen om de economische recessie aan te pakken? Als het kabinet wil vasthouden aan de begrotingsafspraken dan kan dat een bezuigiging betekenen van 20 miljard. Wat is het plan van minister Van der Hoeven: vasthouden aan de begrotingsregels of daar nu met deze extreme omstandigheden soepeler mee omgaan?

Frits van Eerd
Frits van Eerd is directeur van Jumbo Supermarkten. Hij verklaart de oorlog aan Albert Heijn. Jumbo zit vooral in het zuiden van Nederland, maar daar wil Van Eerd verandering in brengen. Zo wil hij ook filialen openen in Amsterdam. Albert Heijn is op dit moment met 30 procent marktaandeel de marktleider. Jumbo heeft 5 procent marktaandeel.

Tieners Weesp
De twee tieners Iljitsj en Melvin, die vastzitten voor bedreiging van een school in Weesp, komen morgen vrij. De moeders Yasmin Trok, Karin Bos en advocaat Sam Bharasingh zijn te gast. De jongens zaten vast omdat ze een dreigtelefoontje hadden gepleegd naar de school in Weesp. De rechter besloot de kinderen vast te zetten voor hun veiligheid. Nu komen ze vrij en krijgen ze huisarrest opgelegd. Vorige week in Pauw & Witteman sprak Yasmin Trok, de moeder van Iljitsj, haar verantwaardiging uit over de gang van zaken rond de aanhouding.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 16 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Maria van der Hoeven en Frits van Eerd. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie