Uitzending
Pauw & Witteman - 15-10-2008

15-10-2008

Pauw & Witteman

1354 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond te gast: Henk Kamp, Trijntje Oosterhuis, Charles Groenhuijsen en Ralph Pans.

Ralph Pans
Ralph Pans van de Vereniging Nederlandse Gemeenten is boos op minister Wouter Bos. De minister van Financiën vindt dat gemeentes hun spaargeld niet meer zelf mogen beheren. Daar is Pans het niet mee eens. Wouter Bos deed deze uitspraken gisteren in Pauw & Witteman. Lokale en provinciale overheden stalden 200 miljoen op buitenlandse spaarrekeningen. Dat geld is nu weg. Bos vindt dat je met belastinggeld geen risico mag nemen. Om risico's te beperken kunnen gemeenten bijvoorbeeld met hun geld terecht bij de schatkist. Daar kan Pans zich helemaal niet in vinden. Gemeenten moeten volgens hem zelf beslissen over hun geld.

Charles Groenhuijsen
Vannacht is het laatste debat tussen McCain en Obama. Gaat het McCain nog lukken om de achterstand in de peilingen in te halen en wat moet hij daar voor doen? Gaat het debat nu verder verharden zoals ook de campagnespotjes verharden? Wat kunnen de twee kandidaten nog in de strijd gooien om de Verkiezingen te winnen en president van Amerika te worden? Amerikadeskundige Charles Groenhuijsen geeft zijn visie.

Henk Kamps
VVD'er en oud-minister van Defensie Henk Kamp verlaat de Tweede Kamer en gaat naar de Antillen. Hij wordt daar commissaris voor de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Henk Kamp was één van de gezichtsbepalende Tweede Kamerleden van de VVD. Een terugblik op de politieke carrière van Kamp begint in 1994 bij een optreden in het programma van Sonja Barend.

Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis start komend weekend met haar tweede tour langs de Nederlandse theaters. Daarover én over haar speciale band met de Rode Hoed in Amsterdam komt ze vanavond praten. Ook zingt ze een nummer van haar pas verschenen album Ken je mij.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 15 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Charles Groenhuijsen, Henk Kamp, Ralph Pans en Trijntje Oosterhuis. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie