Uitzending
Pauw & Witteman - 16-10-2008

16-10-2008

Pauw & Witteman

1376 x bekeken | 0 reacties
8
Vanavond te gast: Fleur Agema, Willem Vermeend, Job Cohen en Bianca Stigter.

Job Cohen
Vandaag werd bekend dat Ahmed Aboutaleb door de Rotterdamse gemeenteraad is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de havenstad. Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet de voordracht officieel nog bekrachtigen. PvdA'er Aboutaleb wordt de eerste Nederlandse burgemeester
van Marokkaanse afkomst. Aboutaleb was lange tijd wethouder in Amsterdam. Hij maakte in die functie onder meer de moord op van Gogh mee. Job Cohen leerde Aboutaleb goed kennen in die periode. Wat verwacht hij van zijn nieuwe collega?

Fleur Agema
Een paar maanden geleden ontving PVV'er Agema mailtjes over mishandelingen in een Zandvoorts verpleeghuis. Ze nam contact op met de afzenders en had met hen meerdere gesprekken. Agema tekende vijf pagina's misstanden op. Ze kreeg ook te horen dat in het verpleeghuis, Huis in de duinen, veel meer mensen overlijden dan in vergelijkbare instellingen.

Bianca Stigter
Bianca Stigter studeerde geschiedenis en is kunstredacteur van NRC Handelsblad. Eerder publiceerde ze onder meer De bezette stad, een plattegrond van Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog en Goud uit stro. Het menselijk lichaam als avontuur. Van haar hand verscheen De ontsproten Picasso. Reizen door kunst en tijd, dat werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs. Het boek is een verzameling essays, observaties en gedachten over velerlei onderwerpen. Zo komen aan bod: de films van Spike Jonze (Being John Malkovich) en Larry Clark (Kids), een houten sculptuur van Picasso, eetbare stillevens, de stem van Bruce Willis en heiligen die op schilderijen in de weg staan. Een tocht door de tijd langs het museum, de natuur, de bioscoop en het internet, beschreven in Stigters eigenzinnige schrijfstijl.

Willem Vermeend
Voormalig PvdA-Kamerlid, staatsecretaris en minister Willem Vermeend waarschuwde onlangs minister Bos om zeer behoedzaam met de crisis om te gaan, want een PvdA'er op FinancieŽn "doet het nooit goed in de ogen van de samenleving." Bos slaagde echter met vlag en wimpel. Naast PvdA-coryfee is Vermeend hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie. Hij denkt de oplossing te hebben voor de kredietcrisis ťn het klimaatprobleem: windmolens.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Fleur Agema, Job Cohen, Willem Vermeend en Bianca Stigter te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 16 oktober door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie