Uitzending
Pauw & Witteman - 21-11-2008

21-11-2008

Pauw & Witteman

1453 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond te gast: Job Cohen, Gerd Leers, Dolf van den Brink en Bart en Tim Grönefeld.

Gerd Leers
De afgelopen tijd was veel te doen om coffeeshops en het gedoogbeleid. Burgemeesters van Bergen op Zoom en Roosendaal zijn de overlast van drugstoeristen meer dan zat en kondigden eind oktober aan de shops te sluiten. Volgens burgemeester Leers van Maastricht drijven ze de kopers daarmee in de armen van straatdealers. Hij ziet meer heil in het verplaatsen van de coffeeshops naar de randen van Maastricht, dichter bij de grens. De Amsterdamse burgemeester Cohen maakte vandaag bekend dat de komende drie jaar 43 shops dicht moeten omdat ze te dicht bij scholen staan. Cohen benadrukt niet voor een totaal coffeeshopverbod te zijn. Vandaag hielden dertig gemeentes in Almere de 'wiettop' waar ze het gedoogbleid, de overlast en de toekomst van de coffeeshop bespraken. Job Cohen en Gerd Leers waren erbij.

Dolf Van den Brink
Minister Wouter Bos (Financiën) maakte bekend dat ABN Amro en Fortis Bank Nederland worden samengevoegd. De minister wil "één nieuwe, sterke en vitale bank creëren". Het is de bedoeling dat de banken in de loop van volgend jaar samengaan. De voorganger van Bos, Gerrit Zalm, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de bankencombinatie. Minister Bos zei dat de bank in elk geval tot 2011 in handen van de staat blijft.
Dolf van den Brink was tot 2002 lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. Tot mei dit jaar was hij de belangrijkste economische adviseur van de bank. Wat vindt Van den Brink van de fusie en van de nieuwe topman?

Bart en Tim Grönefeld
Een van de meest exclusieve en kostbare horloges ter wereld komt uit Oldenzaal. Een gouden kast met aan de voor- en achterkant een kijkje in het uurwerk en een ingenieus ingebouwd klokkenspel. Vier jaar lang waren horlogemakers Bart en Tim Grönefeld bezig met het ontwerpen, bouwen en perfectioneren van hun meesterwerk. Vorige week legden ze de laatste hand aan het eerste exemplaar dat een prijskaartje heeft van 325.000 euro. De broers maken in totaal een serie van twintig peperdure horloges.

Job Cohen
In Amsterdam moeten 43 coffeeshops dicht omdat ze te dicht bij scholen zitten. Dit heeft burgemeester Job Cohen besloten, maar wel met tegenzin.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 21 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerd Leers en Job Cohen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie