Uitzending
Pauw & Witteman - 14-11-2008

14-11-2008

Pauw & Witteman

1593 x bekeken | 1 reacties
7
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Femke Halsema, Henk Kamp en de ouders van Marlies van der Kouwe die in Bonaire werd vermoord.

Henk Kamp
Henk Kamp vindt dat de PvdA niet heel correct heeft gehandeld bij het aan de kant schuiven van Vogelaar. Kamp vindt het zelfs "genant".

Femke Halsema
Halsema en Kamp over toon integratiedebatRita Verdonk stond bekend om haar polariserende uitspraken rond het integratievraagstuk. Haar opvolger Vogelaar sprak zich uit voor een softere lijn. Maar haar partijgenoot Wouter Bos riep in een interview juist weer op tot méér polarisatie in het integratiedebat. Was dit het begin van de scheuring in de PvdA? Halsema en Kamp bespreken de kwestie. Kamp was jarenlang woordvoerder van integratie voor de VVD in de Tweede Kamer. In die hoedanigheid kruiste hij vaak de degens met minister Ella Vogelaar. Kamp stond bekend als rechtsbuiten van zijn fractie en een hard-liner op het terrein van migratie en immigratie. Vogelaar en Kamp stonden vaak lijnrecht tegenover elkaar, terwijl Halsema zich wel kon vinden in de softe aanpak van Vogelaar.

Ouders Marlies van der Kouwe
Marlies van der Kouwe vertrok eind augustus naar Bonaire om daar te werken als apothekers-assistente. Ze was dol op het eiland en wilde daar een tijdje wonen en werken. Slechts drie weken heeft zij kunnen genieten van haar leven daar. In de nacht van 20 september werd zij na een avondje stappen door Rayan P. van haar fiets gesleurd en vermoord. Wat volgde was een wekenlange zoektocht naar het lichaam van Marlies. Op 17 oktober meldde de politie van Bonaire dat Marlies gevonden was. Verdachte Rayan P. heeft inmiddels bekend en het onderzoek naar de dood van Marlies is in volle gang. Het proces wordt volgend jaar verwacht. Gisteren, bijna twee maanden na Marlies' verdwijning, konden Marlies' nabestaanden haar ten grave dragen en eindelijk waardig afscheid van haar nemen. Wij praten vanavond met Lily Wadners en Jan-Willem van der Kouwe, de ouders van Marlies, over de afgelopen maanden, Bonaire en Marlies.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 14 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Femke Halsema en Henk Kamp. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie