Uitzending
Pauw & Witteman - 19-11-2008

19-11-2008

Pauw & Witteman

1727 x bekeken | 0 reacties
8
Vanavond zijn te gast: Guus Stoelinga, broers Jan Bos en Theo Bos en Frits Bolkestein.

Guus Stoelinga
LeasePlan Corporation heeft in Nederland een leasewagenpark van 126.000 auto's. Het bedrijf is wereldwijd actief in dertig landen en daarmee een van de grootste autoleasebedrijven ter wereld. LeasePlan doet nu als eerste onderneming een beroep op de kredietgarantieregeling van het ministerie van FinanciŽn. Vanwege de kredietcrisis is het veel moeilijker voor bedrijven om krediet te krijgen. Banken nemen geen enkel risico meer met kredietverstrekking. Financieel directeur Guus Stoelinga legt uit waarom hij aanklopt bij de overheid.

Jan Bos en Theo Bos
De twee topsportende broers Jan (33) en Theo Bos (25) schuiven samen aan tafel bij Pauw & Witteman. Waarschijnlijk zijn ze elkaars grootste supporter. Ze weten allebei hoe het is om kampioen te worden, maar wat als het sportief ineens minder goed gaat?

Frits Bolkestein
Frits Bolkestein, ex-minister, oud-VVD-leider en voormalig Europees Commissaris, bundelde zijn artikelen, debatten en interviews in het boek Overmoed en onverstand. Zijn stokpaardjes economie, het liberalisme, integratie en Europese politiek komen daarin aan bod. Afscheid van Keynes is de titel van een van de artikelen. Hierin beschrijft Bolkestein de omvorming van de Nederlandse economie in de jaren tachtig en negentig. Van werkloosheid en torenhoge overheidsuitgaven, naar een krimpende (verzorgings)staat, loonmatiging, economische groei en privatisering van staatsbedrijven.
Onder druk van de kredietcrisis lijkt Keynes echter terug van weggeweest en krijgt het ongebreidelde kapitalisme de schuld van de crisis.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 19 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Theo Bos, Frits Bolkestein en Jan Bos. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie