Uitzending
Pauw & Witteman - 17-11-2008

17-11-2008

Pauw & Witteman

1665 x bekeken | 0 reacties
6
Fatima Elatik is het niet eens met de brief in het NRC van Ella Vogelaar, JoŽl Voordewind in debat met Marina Bosman over het rookverbod en Maarten van Rossem over zijn pensionering.

Fatima Elatik
Fatima Elatik, wethouder van stadsdeel Zeeburg in Amsterdam, is het niet eens met de brief in het NRC van de net afgetreden minister Vogelaar. Daarin stelt Vogelaar dat er binnen de PvdA twee kampen zijn wat betreft het integratiedebat. Wouter Bos, Ahmed Aboutaleb en Ahmed Marcouch zouden staan voor de hardere aanpak en onder anderen Vogelaar en Elatik voor de zachtere aanpak. Niet waar, zo zegt Fatima Elatik. En is het terecht dat Ella Vogelaar is afgetreden? Ook de andere gasten aan tafel geven hierover hun mening.

Maarten van Rossem
Maarten van Rossem gaat met pensioen. Hij moet vanwege zijn leeftijd stoppen als bijzonder hoogleraar geschiedenis, maar blijft wel degelijk actief met publiceren en lezingen geven. Zijn humoristische en relativerende commentaar zal dus nog hoorbaar blijven. In Pauw en Witteman kijken we terug op zijn carriŤre.

JoŽl Voordewind en Marina Bosman
Het rookverbod wordt op steeds grotere schaal overtreden. Kroegbazen zien hun omzet instorten, illegale rookkroegen in bijvoorbeeld gagrageboxen steken de kop op. Marina Bosman is van de Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer. De stichting wil dat het rookverbod wordt teruggedraaid. JoŽl Voordewind is kamerlid voor de ChristenUnie en fel voorstander van het verbod. Hij pleitte onlangs nog voor een rookverbod voor ouders als zij met hun kroost in de auto zitten. De kroegbazen Hans van Bladel en Cees Smit zullen ook hun zegje doen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 17 november door de VARA en de NPS. Te gast waren JoŽl Voordewind, Maarten van Rossem, Marina Bosman en Fatima Elatik. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie