Uitzending
Pauw & Witteman - 25-11-2008

25-11-2008

Pauw & Witteman

2076 x bekeken | 0 reacties
7
Derk Sauer, Jan Pronk en een debat over orgaandonatie met Esmť Wiegman van de ChristenUnie Jan van Vugt en Eelze Hellemans.

Orgaandonatie
Donderdag krijgt iedereen het blad Teuntje in de bus. Dit is niet de zoveelste glossy, maar deze huis-aan-huiskrant geeft informatie over orgaandonatie. De kleuter op de cover kreeg een donorlever in BelgiŽ. Zijn vader Jan van Vugt gaat samen met Eelze Hellemans, moeder van een 2-jarig jongetje dat nog wacht op een nieuwe lever, in debat met Esmť Wiegman van de ChristenUnie. Het is de bedoeling dat het blad Teuntje Nederlanders over de streep helpt om zich te laten registeren als donor. Maar nog steeds is orgaandonatie een omstreden onderwerp. Groot discussiepunt is wel of niet een actief donor registratie systeem invoeren.

Donorshow
BNN heeft met 'De grote donorshow' een Emmy in de wacht gesleept. BNN-voorzitter Lodiers nam de prijs in ontvangst en richtte zich vervolgens tot de Nederlandse regering. Want hoe zit het met de wachtlijsten en de donorregistratie?

Derk Sauer
Ook in Rusland mag het nu hardop gezegd worden: er is een financiŽle crisis. Poetin heeft afgelopen vrijdag crisismaatregelen aangekondigd, daarvoor ontkende het Kremlin dat er Łberhaupt een crisis was. Moskoviet Derk Sauer is mediamagnaat in Rusland en ziet zijn vrienden en stadgenoten worstelen met de situatie. Op het IDFA kreeg hij het dit weekend in een debat aan de stok met politicus Garry Kasparov. De oud-wereldkampioen schaker verweet Sauer dat hij zich enkel richt op rijke Russen. Over Kasparov is een documentaire te zien op het IDFA (Internationaal Documentaire Festival Amsterdam).

Jan Pronk
In zijn nieuwe boek Het pantser afleggen uit politicus Jan Pronk zijn zorgen over de situatie in de derde wereld. Hij oppert in het boek ideeŽn voor een open politiek en schrijft over de ontbrekende internationale solidariteit van de westerse wereld. Pronk zet zich al jaren in voor ontwikkelingslanden. Op dit moment is Jan Pronk voorzitter van het Interkerkelijk Vredesberaad.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 25 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Derk Sauer en Jan Pronk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie