Uitzending
Pauw & Witteman - 13-3-2014

13-3-2014

Pauw & Witteman

1144 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van de Ven, Thomas Erdbrink, Margriet Brandsma & Jan-Hein Kuijpers

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven
Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen (Dennis van de Ven), de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie en met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan weer terug te krijgen? Vanavond komen de twee acteurs vertellen over deze nieuwe politieserie.

Thomas Erdbrink
Thomas Erdbrink is correspondent in Iran en blikt vanavond vooruit op de nucleaire top die over tien dagen gehouden wordt in Den Haag. Hoe zit het met de nucleaire afspraken die zijn gemaakt met Iran en hoe functioneert hert land onder president Rouhani? Gisteren sprak VN-chef Ban Ki-moon zín zorgen nog uit over de mensenrechten en het aantal executies in Iran.

Jan-Hein Kuijpers
Staatssecretaris Fred Teeven ligt onder vuur vanwege een deal die hij in 2000 gesloten heeft met drugsbaron Cees H. Het gaat om een ontnemingsschikking waarin H. op het eerste gezicht 750.000 gulden aan de Staat betaalt. Echter blijkt uit de rest van de schikking dat er feitelijk geld wordt witgewassen ten gunste van de crimineel. De deal regelde namelijk dat miljoenen zwart geld door justitie werden teruggestort aan de drugscrimineel. Belastingvrij, want in de schikking is de voorwaarde opgenomen de Belastingdienst niet wordt geÔnformeerd. Minister Opstelten mocht zich vandaag verantwoorden over zijn staatssecretaris in de Tweede Kamer. Daar hadden de verschillende justitiewoordvoerders veel vragen over de zaak. In Pauw & Witteman reageert vanavond de advocaat van Cees H, Jan-Hein Kuijpers op de zaak. Hij volgde vandaag voor ons het debat.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Margriet Brandsma, Dennis van de Ven, Jan-Hein Kuijpers, Thomas Erdbrink en Jeroen van Koningsbrugge te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 13 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie