Uitzending
Pauw & Witteman - 14-1-2009

14-1-2009

Pauw & Witteman

1802 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast vanavond: Mariette Hamer, Bram Moszkowicz, Jaap de Jong, Eric van Dorp.

Eric van Dorp
Feyenoord speelt een zeer slecht seizoen en vandaag maakte de club bekend dat trainer Gertjan Verbeek op non-actief is gesteld. Als oorzaak werd de slechte relatie tussen hem en de spelersgroep genoemd. Leon Vlemmings, assistent-trainer onder Verbeek, neemt voorlopig zijn taken over. Uit solidariteit met Verbeek dienden ook technisch directeur Peter Bosz en assistent Wim Jansen hun ontslag in. De supporters staan ook achter Verbeek. Voorzitter van de Feyenoordsupportersvereniging Eric van Dorp geeft uitleg.

Jaap de Jong
Wat maakt iemand een goede redenaar? Jaap de Jong is onderzoeker moderne retorica aan de universiteit van Leiden en analyseert vanavond onder meer de speeches van Obama en Wilders.

Mariėtte Hamer
Hoe denkt de PvdA over de oorlog in Gaza? De partij lijkt hierover maar geen standpunt in te nemen. Fractievoorzitter Mariėtte Hamer geeft vanavond opheldering.

Bram Moszkowicz
"Het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld." Dat is de aanklacht die advocaat Bram Moszkowicz indient tegen SP-Kamerleden Harry van Bommel en Sadet Karabulut en tegen Gretta Duisenberg. Zij maken zich hier volgens detopadvocaat schuldig aan door mee te lopen met de pro-Hamasbetoging. Volgens Moszkowicz hadden de drie zich moeten distantiėren van de leuzen die werden gescandeerd door demonstranten. Dat hebben ze niet gedaan. Zo zouden de betogers onder meer ''Hamas, Hamas, Joden aan het gas'' hebben geroepen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 14 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Harry van Bommel, Bram Moszkowicz, Mariėtte Hamer en Eric van Dorp. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie