Uitzending
Pauw & Witteman - 13-2-2009

13-2-2009

Pauw & Witteman

1868 x bekeken | 0 reacties
6
Deze keer te gast: Henk Kamp, Nick & Simon en de moeder van een tiener die in een telefoontje een Weesper basisschool bedreigde.

Henk Kamp
Henk Kamp werd op 1 januari Commissaris voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Het is zijn taak de drie eilanden te begeleiden bij de overgang naar hun nieuwe status. Bonaire, Saba en Sint Eustatius worden namelijk 'bijzondere gemeenten'. Kamp is net teruggekeerd van de Antillen en vertelt over zijn eerste ervaringen. De kersverse commissaris gaat ook in op de rel tussen Nederland en Aruba over AIVD-agenten. Die zijn op Aruba om overbuurman Venezuela in de gaten te houden. Maar volgens de boze Arubaanse minister Croes (Justitie) zijn ze drukker met het bespioneren van hem en zijn familie.

Nick & Simon
Het Volendamse duo Nick & Simon bestaat nog maar enkele jaren en is in die korte tijd enorm populair geworden. Simon Keizer en Nick Schilder maken Nederlandstalige liedjes in de traditie van de palingsound. In 2006 komt hun titelloze dubuutalbum op de tiende plaats binnen in de Album Top 100. Het jaar daarop volgt met de single Steeds weer de eerste plek op de hitlijst. Nick & Simon winnen een Zilveren Harp en komen met hun tweede cd Vandaag binnen op plaats een van de Top 100. De TROS volgt Nick & Simon tijdens hun muzikale opmars voor een achtdelige reality soap.

Moeder van aangehouden tiener Weesp
Afgelopen maandag ontving de politie een telefoontje waarbij de bellers een school in Weesp bedreigden. Er werd gezegd: "ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat eraan." Het telefoontje werd gepleegd door een 13- en een 14-jarige jongen uit Weesp. De politie hield de tieners eerder deze week aan. Dit telefoontje en een dreigbrief van een eveneens aangehouden 54-jarige man, zorgden voor veel onrust in Weesp. Ze noopten de gemeente tot het nemen van extra veiligheidsmaatregelen rond scholen. Te gast is vanavond de moeder van een van de aangehouden tieners.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 13 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Henk Kamp, Nick & Simon, Simon Keizer en Nick Schilder. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie