Uitzending
Pauw & Witteman - 7-10-2008

7-10-2008

Pauw & Witteman

1587 x bekeken | 0 reacties
6
Dinsdag 7 oktober in Pauw en Witteman: Hans van Baalen, Jan Marijnissen, Ronald Giphart en Kim Moelands.

Marijnissen versus Van Baalen
Obama of McCain? That's the question! Op 4 november is het bekend wie de nieuwe Amerikaanse president wordt. Tot die tijd debatteren en speculeren verschillende gasten hierover. Hans van Baalen en Jan Marijnissen doen de aftrap. Vanavond vindt in de V.S. het tweede grote debat tussen Barack Obama en John McCain plaats. De kredietcrisis lijkt Obama te helpen, zijn voorsprong in de peilingen wordt steeds groter. Wellicht dat dit de reden is voor beide campagneteams om een nieuwe ronde moddergooien te starten. Voormalig SP-kopstuk Jan Marijnissen en VVD-Kamerlid Hans van Baalen spreken hun verwachtingen over het debat uit. Wat zijn de do’s en dont's voor een Amerikaanse presidentkandidaat?

Ronald Giphart schrijft kookboek
Schrijver Ronald Giphart verliet de fictie en schreef een kookboek, Keukenprins. Giphart: “Een van die andere driften, laten we zeggen alles wat bij het voortplanten komt kijken dat heb ik lang beschreven, nu is het tijd om een andere hobby uit te diepen.” Een kookboek schrijven was een lang gekoesterde wens die dankzij een column over eten in de Volkskrant tastbaar werd. Daarbij fotografeert hij tegenwoordig ook elke dag wat er op zijn bord ligt, om zo de herinnering aan die maaltijd vast te houden.
Keukenprins is behalve een onderhoudende autobiografie van een eter een inspirerend boek voor wie graag in de keuken staat, verluchtigd met vele recepten en illustraties.

Kim Moelands
In Ademloos beschrijft journaliste Kim Moelands haar leven en strijd met Cystic Fybrosis (taaislijmziekte). Dat is een chronische erfelijke aandoening waarvan de klachten steeds ernstiger worden. Vorige week vierde Kim Moelands haar 33ste verjaardag. De gemiddelde levensverwachting van iemand met taaislijmziekte is 35 tot 40 jaar. Haar partner Ron leed ook aan deze ziekte. Hij overleed in 2005 op 33-jarige leeftijd.

Met Ademloos wil Moelands meer dan haar levensverhaal vertellen. Zij wil mensen wijzen op het belang van een donorcodicil. Taaislijmpatiënten kunnen namelijk geholpen zijn met donorlongen. Maar de wachtlijst voor donororganen is lang en de invoering van een actieve donorregistratie ligt politiek gevoelig

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 7 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans van Baalen, Jan Marijnissen en Ronald Giphart. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie