Uitzending
Pauw & Witteman - 16-9-2008

16-9-2008

Pauw & Witteman

1040 x bekeken | 0 reacties
7
Mr. Frank Visser
Hoe kun je door irritatie over een boom in een politiecel belanden? Mr. Frank Visser van de Rijdende rechter weet het wel: door een uit de hand lopende burenruzie. En ook weet hij hoe je kunt voorkomen dat het zo ver komt. Frank Visser schrijft er over in zijn boek Onze buren en vertelt er vanavond over aan tafel bij Pauw & Witteman.

Burenruzies. Frank Visser heeft er al heel wat behandeld. Als rijdende televisierechter, maar ook als kantonrechter, en daarvoor als officier van justitie. Burenruzies kunnen grote economische schade berokkenen en zijn, net als andere relatieconflicten, emotioneel zeer belastend. Je kunt nu eenmaal niet om je buren heen. Er gaat geen dag voorbij of je komt elkaar tegen. Ruzie met de buren kan iedereen overkomen. Niemand is er immuun voor. In Onze buren komen de diverse typen burenruzie aan bod Ė niet alleen geluidshinder, gedoe met bomen, het recht van overpad en wildparkeren, maar ook de extremiteiten, zoals de aso en de psychopaat. Ook de Ďescalatietrapí ontbreekt niet, ofwel hoe je van een meningsverschil over doorschietende boomwortels in een politiecel kunt belanden. Ten slotte komen de oplossingen aan bod. Hoe kun je uit de ellende raken met zomin mogelijk schade? Want met de juiste aanpak valt een burenruzie wel degelijk te beŽindigen.

Wouter Bos en Jan Kees de Jager
Al was de inhoud al lang en breed bekend, nu is deze dan echt officieel gepresenteerd: de miljoenennota. Is minister Bos nu een goochelaar met cijfers of past de titel wonderdokter beter bij hem? En hoe heeft staatssecretaris van FinanciŽn Jan Kees de Jager Bos en Balkenende tot overeenstemming weten te krijgen?
De Miljoenennota verschijnt elk jaar op Prinsjesdag en bevat de belangrijkste plannen van het kabinet en de financiŽle gevolgen daarvan. Vanavond gaan Wouter Bos en Jan Kees de Jager uitgebreid in op deze plannen. Maar ook komt Bosí eigen positie en die van de PvdA aan bod, alsmede de totstandkoming van de nota.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 16 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Frank Visser, Jan Kees de Jager en Wouter Bos. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie