11-9-2008
1999 x bekeken | 0 reacties
André Rouvoet
Deze week verscheen het boek 'ChristenUnie op het pluche' van Riekelt Pasterkamp. In het boek wordt de (tussen)balans opgemaakt van 1,5 jaar kabinetsdeelname van de Christen Unie (CU). Wat heeft de partij kunnen betekenen in het kabinet Balkenende IV? In het boek uit Rouvoet stevige kritiek op zijn collega’s. Zo signaleert hij een verruwing van de omgangsvormen in de kamer en beschuldigt hij onder meer Rutte (VVD) en Pechtold (D66) van PVV-achtig populisme. Daarnaast is er in het boek ook kritiek op de partijleiding van de CU door partijprominenten en anderen uit orthodox-protestantse hoek. De CU verkwanselt volgens hen zijn christelijke roots en verwordt langzaam tot een klein CDA.
Paul de Leeuw
Tijdens de zomerstop mist 30 procent van de Nederlandse kijkers Paul de Leeuw op tv. De plagerige presentator heeft na 25 jaar in het vak te zitten fans in alle rangen en standen. Zijn populariteit heeft hem geen windeieren gelegd. Zijn jaarinkomen bij de publieke omroep bedroeg volgens het blad Quote ongeveer 650.000 euro: vijf keer de Balkenende-norm. Dit veroorzaakte verontwaardiging vanuit de politiek. De Leeuw vond de rel echter grote onzin: ‘Ik heb een specifiek talent en u kunt daar mijn salaris niet van bepalen. Ik werk hard, heb mijn hart verpand aan de publieke omroep en maak maatschappelijk relevante programma’s. En ik ben heel goed.’ (ANP)
Onlangs maakt hij bekend samen met Joop van den Ende een eigen mediabedrijf te gaan beginnen: E.V.A. TV (En Vele Anderen TV). Het bedrijf gaat nieuwe programma’s en formats ontwikkelen, ook voor de internationale markt. Uitgangspunt worden de programmamakers en hun creativiteit, E.V.A. TV wil zich niet blindstaren op hoge kijkcijfers, specifieke doelgroepen en marktaandeeldenken. De Leeuw wil ‘televisie met ambachtelijke klein amusement. Televisie waarvan je denkt: Het is misschien niet snel en spectaculair, maar er gebeurt wčl wat.’
Marleen Veldhuis
Tijdens de afgelopen Spelen in Peking kon de wereld voor het eerst zien dat zwemster Marleen Veldhuis niet altijd optimistisch en vrolijk is. Het olympische toernooi verliep teleurstellend voor de Sportvrouw van het jaar 2007. Ze behaalde weliswaar goud met de 4x100 meter vrije slag, maar bleek niet in staat individueel te excelleren op de 50 en 100 meter vrije slag. Ondanks goede voorbereiding, onder anderen een streng trainingskamp in HongKong, konden haar prestaties niet op tegen die van de Duitse Britta Steffen. Haar coach Jacco Verhaeren beaamt dat het trainingsschema slecht gepland was. Het schema dat goed heeft gewerkt voor Pieter van den Hoogenband bleek niet voor alle Nederlandse zwemmers een garantie tot succes. Vanavond vertelt Marleen hoe zij de Spelen ervaren heeft en wat haar planning voor de toekomst is.
Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 11 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Paul de Leeuw, Marleen Veldhuis en André Rouvoet. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.