Uitzending
Pauw & Witteman - 12-11-2008

12-11-2008

Pauw & Witteman

1467 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Kees van Kooten, Jacob Gelt Dekker, Tineke Ceelen en Farid Azarkan.

Farid Azarkan
Kinderen tot 9 jaar horen na 19.30 uur niet meer op straat te zijn en doen ze dat wel, dan moeten de ouders een boete krijgen. Naast deze nationale avondklok moet er een huiswerplicht komen voor jonge vandalen, zo vindt Farid Azarkan van het SMN. Te streng? Azarkan, die zelf drie jonge kinderen heeft, vindt van niet.

Tineke Ceelen
Tineke Ceelen, directeur van de Stichting Vluchteling, was in Congo om hulp te verlenen en kwam daar midden in de gevechten terecht. Samen met duizenden ontheemden moest zij vluchten voor haar leven. De aanwezigen in het kamp Kibati waren gevlucht voor gevechten tussen het regeringsleger en rebellen van de opstandelingenleider Laurent Nkunda. Zij raakten in paniek omdat ze dichtbij geweerschoten hoorden en vluchtten richting Goma.

Kees van Kooten
Kees van Kooten schreef een nieuwe tekst voor het lied Nachtegaal van Theo Loevendie en hij is ook de verteller van het luisterboek van dit sprookje van Hans Christian Andersen. De versie van Van Kooten heet Dag- & Nachtegaal, want in het sprookje zingt de nachtegaal dag en nacht voor de keizer.
Over de Nachtegaal:
In 1974 maakte de Nederlandse musicus en componist Theo Loevendie een muzikale bewerking van De nachtegaal, het schitterende sprookje van Hans Christian Andersen. Sindsdien is deze compositie voor orkest en verteller over de hele wereld velen malen uitgevoerd. Kees van Kooten heeft nu een gloednieuwe, sprankelende tekst bij deze muziek geschreven, die hij zelf voordraagt, onder begeleiding van Het Noord Nederlands Orkest, met dirigent Hans Leenders. De dag- en nachtegaal is zonder meer de muzikaalste cd die ooit in de Zoemreeks verscheen. Met dvd en een unieke karaoke-bonus voor kinderen en ouders.

Jacob Gelt Dekker
Jacob Gelt Dekker schreef de deels autobiografische roman Oorlogskinderen over de invloed van de oorlog op zijn leven en die van de hele generatie na-oorlogse kinderen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 12 november door de VARA en NTR. Te gast waren Kees van Kooten, Jacob Gelt Dekker, Tineke Ceelen en Farid Azarkan. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie