Uitzending
Pauw & Witteman - 13-11-2008

13-11-2008

Pauw & Witteman

1670 x bekeken | 1 reacties
8
Vanavond te gast: Rita Verdonk, Rob Oudkerk, Jörgen Raymann, Huub ter Haar en Marieke Wijsman.

Rita Verdonk en Rob Oudkerk
Vanavond is minister Ella Vogelaar afgetreden. De PvdA-minister van Wonen, Wijken en Integratie kreeg harde kritiek vanuit de eigen partij. Na haar onhandige media-optredens en de heisa rond de S.S. Rotterdam was Vogelaars besluit om af te zien van het apart registreren van Antilliaanse probleemjongeren de druppel en werd de minister door de PvdA-top de wacht aangezegd. Vogelaar zelf het niet eens met de beslissing en had haar werk graag af willen maken.

Huub ter Haar
Dat homoseksualiteit door niet iedereen wordt geaccepteerd, weet Huub ter Haar al te goed. Communicatiestrateeg Ter Haar werd in korte tijd op straat drie keer uitgescholden voor "vuile homo". Door die ervaringen besloot hij zelf een bijdrage te leveren aan het keren van het tij. Ter Haar bedacht dat topsporters de rolmodellen van deze tijd zijn. Als een topsporter uit de kast komt, vertelt dat homoseksualiteit normaal is dan komt dat over. Ter Haar vond via sportbonden en persoonlijke contacten een aantal homoseksuele topsporters die zich wilden laten portretteren. Die interviews bundelde Ter Haar in het boek Gelijkspel dat vandaag wordt gepresenteerd. (Ex-)sporters die aan het woord komen zijn onder anderen: schaatster Marieke Wijsman en dressuurruiter Edward Gal. Het portret van Gal kunt u hieronder downloaden.

Jörgen Raymann
Cabaretier en televisiemaker Jörgen Raymann toert door Nederland met de try-outs van zijn nieuwe programma Familyman. Nu hij de veertig een paar jaar is gepasseerd, begint hij anders tegen zijn familie aan te kijken. "Het enige wat je in dit leven niet kan kiezen, is familie. Je hebt familie waar je trots op bent en familie waarvoor je liever een blokje om gaat. Voor het ene familielid heb je een zwak en voor het andere familielid nummerherkenning", aldus de flyer van Familyman. Afgelopen augustus deed Raymann voor de NPS verslag van de Democratische Conventie toen Obama werd gekozen tot presidentskandidaat. Hij ontmoette daar onder anderen dominee Jesse Jackson. Wat verwacht Raymann van Obama als Amerikaans president?

Marieke Wijsman
Marieke Wijsman schaatste jarenlang op het hoogste niveau. Zij is een van de geportretteerde homo topsporters in het boek 'Gelijkspel' van Huub ter Haar. Volgens Wijsman werd haar homoseksualiteit in het schaatswereldje heel normaal gevonden.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 13 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Jörgen Raymann, Rita Verdonk, Rob Oudkerk en Marieke Wijsman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie