Uitzending
Pauw & Witteman - 12-2-2009

12-2-2009

Pauw & Witteman

1632 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Els Lucas, Diederik van Rooijen, Ed Nijpels, Benny Jolink en Normaal.

Els Lucas
Els Lucas snapt al de verbazing rond de uitzetting van Wilders door Engeland niet. Hij had hier volgens Lucas op kunnen rekenen. Lucas klaagde eerder Wilders aan voor haatzaaien.

Benny Jolink
Op dit moment is Normaal hard aan het werk in de studio met het maken van opnames voor de nieuwe blues LP. De elpee is ouderwets analoog opgenomen en wordt alleen op vinyl uitgebracht. Het is de eerste én laatste keer dat de band een hele plaat met alleen bluesnummers opneemt.

Diederik van Rooijen
Filmregisseur Diederik van Rooijen maakt met Stella’s Oorlog de eerste Nederlandse speelfilm over ´onze jongens´ in Uruzgan. De film handelt over een militair, Jur, op missie in Uruzgan die een dienstmaat, verliest bij een aanslag. Bij terugkomst in Nederland is Jur veranderd en is niet meer de vrolijke sympathieke jongen die hij was voor de missie. Zijn vrouw Stella, de zus van de omgekomen soldaat, wil koste wat kost te weten komen wat er is gebeurd in Afghanistan en begint haar eigen strijd om de waarheid te achterhalen.

Ed Nijpels
Ed Nijpels is voorzitter van ONRI, de brancheorganisatie van de Nederlandse advies- en ingenieursbureaus. Hij pleit voor een spoedwet die het mogelijk maakt om versneld grote infrastructurele projecten door te voeren. Gedacht moet worden aan grootscheepse vernieuwing van rioleringen en het milieuvriendelijker maken van rijksgebouwen. Zodoende wordt een grote impuls gegeven aan de economie, die schade ondervindt van de kredietcrisis. Nijpels is het eens met Alexander Rinnooy Kan die stelt dat het kabinet zeer doortastend te werk ging bij de aanpak van de financiële crisis, maar nu kansen laat liggen om een recessie tegen te gaan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 12 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Ed Nijpels, Els Lucas, Bennie Jolink en Diederik van Rooijen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie