Uitzending
Pauw & Witteman - 11-2-2009

11-2-2009

Pauw & Witteman

1252 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Harry de Winter, Peter Paul de Vries, Pieter van Geel en Bart Horseling.

Harry de Winter
Harry de Winter over zijn toekomstplannen: hij wordt commissaris en aandeelhouder van 'Het gesprek'. Producent en programmamaker Harry de Winter is oprichter van IdtV dat onder meer het succesvolle spelletje Lingo maakte. Hij verkocht IdtV in 1996 en was op slag multimiljonair. De Winter doet in Pauw en Witteman zijn toekomstplannen uit de doeken.

Peter Paul de Vries
Vandaag stemmen de aandeelhouders van Fortis over de toekomst van de bank. De vraag is of zij akkoord gaan met de opdeling van de bank. Fortis raakte in de problemen door de kredietcrisis en de overname van ABN Amro. In oktober werd de bank opgedeeld in een Nederlandse en een Belgische staatsbank, een ander deel werd verkocht aan het Franse BNP-Paribas. Het Belgische hof van beroep oordeelde echter dat de aandeelhouders onterecht gepasseerd waren in de opdeling. Peter Paul de Vries legt uit wat er gebeurt als de aandeelhouders tegen de opdeling stemmen.

Bart Horseling
Maandag kregen ouders van kinderen op scholen en crèches in Weesp een waarschuwingsbrief. Er waren bedreigingen geuit aan het adres van enkele basisscholen. Na de gebeurtenissen in het Belgische Dendermonde reageerden de ouders erg geschrokken en deden de wildste geruchten de ronde. In het belang van het onderzoek wilde de gemeente echter geen verdere uitleg geven. Intussen zijn drie jonge jongens opgepakt. Waarom zij de bedreigingen hebben geuit is onduidelijk. Bart horsleing legt uit wat er nu precies aan de hand is.

Pieter van Geel
De coalitie houdt donderdag coalitieberaad op het Catshuis. De fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie zullen samen met de premier en de twee vicepremiers overleggen ter voorbereiding op de de Voorjaarsnota. Die geeft een tussentijds overzicht van het lopende begrotingsjaar. De Voorjaarsnota dient in het algemeen als een uitgangspunt voor de begroting van het daaropvolgende jaar. In het beraad zal uiteraard gesproken worden over de maatregelen die nodig zijn om de kredietcrisis te beteugelen. Pieter van Geel blikt alvast vooruit.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 11 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Harry de Winter, Pieter van Geel, Peter Paul de Vries en Bart Horseling. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie