Uitzending
Pauw & Witteman - Uruzgan (2/2)

Uruzgan (2/2)

Pauw & Witteman

9-9-2008

| 1139 x bekeken | 0 reacties
7
Jeroen, Paul en een team redacteuren, cameramensen en technici waren te gast bij de Nederlandse militairen in Uruzgan. Zij maakten twee uitzendingen en Jeroen ging mee op patrouille.

In de tweede uitzending vanavond gaan minister van Defensie Eimert van Middelkoop en Femke Halsema met elkaar in discussie over de missie in Uruzgan. Halsema, fractieleider van GroenLinks in de Tweede Kamer, noemt zichzelf "bekend en verklaard tegenstander van de missie naar Uruzgan".

Halsema ging niet zonder aarzeling akkoord met de uitnodiging van Pauw & Witteman en Defensie. Zo beschrijft ze op haar weblog de worsteling waarmee ze te maken heeft als tegenstander van de missie én als supporter van troepen.
"Ik vind het ook belangrijk om de militairen duidelijk te maken dat ‘tegen de missie zijn’ iets heel anders is dan ‘tegen militairen zijn’. Na twee bezoeken ben ik ervan overtuigd dat de Nederlandse militairen trouw, zorgvuldig en met zo min mogelijk geweld uitvoering geven aan hun opdracht."

1650 Nederlandse militairen werken momenteel in Afghanistan. Ze maken deel uitvan ISAF, de internationale coalitiemacht die voor veiligheid en stabiliteit moet zorgen. ISAF ondersteunt de Afghaanse regering van president Karzai, zorgt voor de opleiding van het Afghaanse leger en de politie en werkt aan de opbouw van het land. De Nederlandse troepen zijn verantwoordelijk voor de zuidelijke provincie Uruzgan. Het is een dunbevolkt en zeer onherbergzaamgebied dat veel schuilmogelijkheden biedt aan Talibaanstrijders.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman met de titel Uruzgan (2/2) is uitgezonden op dinsdag 9 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Eimert van Middelkoop en Femke Halsema. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie