Uitzending
Pauw & Witteman - 10-12-2009

10-12-2009

Pauw & Witteman

1890 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Dinand Woesthoff, Hans van den Broek, Sietse Fritsma, Lonneke Delhaes en Jacqueline van den Bos over de Q-koorts.

Sietse Fritsma is PVV-lijsttrekker Den Haag
Sietse Fritsma is PVV-lijsttrekker in Den Haag bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Wat zijn de plannen van de PVV met de hofstad?
Fritsma zit sinds 2006 voor de PVV in de Kamer en houdt zich daar voornamelijk bezig met asiel- en migratiezaken. Hij zal overigens wel Tweede Kamerlid voor de partij blijven. Fritsma neemt het tijdens
de gemeenteraadsverkiezingen onder andere op tegen voormalig lid en voorzitter van de Tweede Kamer Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA).

De PVV doet alleen in Den Haag en Almere mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wilders zei eerder niet genoeg geschikte kandidaten te kunnen vinden om in meer gemeentes mee te doen.

Veearts Delhaes over de Q-koorts
Minister Gerda Verburg (Landbouw) en Ab Klink (Volksgezondheid) besloten woensdag dat de komende weken duizenden geiten en schapen op besmette bedrijven worden geruimd. Hiermee willen ze de verspreiding van Q-koorts tegengaan. De Tweede Kamer steunt de maatregelen, al vinden veel partijen dat het kabinet er te laat mee komt. De PvdA wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt om te kijken waar het mis ging in de communicatie tussen de ministeries.

Lonneke Delhaes is veearts in Noord-Brabant en werkt met veel geitenhouders. Zij zal straks de drachtige dieren moeten ruimen. Wat zijn voor haar en de veeboeren de gevolgen van de kabinetsmaatregelen?

Van den Broek steunt 'The Rights Forum'
Oud-premier Van Agt wil met The Rights Forum opkomen voor de rechten van Palestijnen. Hij krijgt steun van een aantal internationaal rechtsdeskundigen en oud-politici, waaronder voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek (CDA). The Rights Forum wil via diplomatieke druk tot 'een rechtvaardiger Midden-Oostenbeleid' komen. IsraŽl moet zich volgens de stichting gaan houden aan de internationale rechtsregels en stoppen met de bouw van nederzettingen op Palestijns grondgebied. Ook wil de stichting bewustwording van het conflict bevorderen en oordelen uitspreken over de schendingen van mensenrechten.

Volgens Van den Broek blokkeert Nederland pogingen om IsraŽl aansprakelijk te stellen voor schendingen van het internationaal recht.

10 jaar Kane
Kane bestaat tien jaar en brengt een vijfde album uit ĎNo Surrenderí. De single is binnen gekomen op nummer twee in de hitlijst. Kane treedt vanavond ook op.

Kane speelt live 'No Surrender'
'No Surrender' is het vijfde album van Kane. In de Pauw & Witteman studio speelde de band live het titelnummer

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 10 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Dinand Woesthoff, Hans van den Broek en Sietse Fritsma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie