Uitzending
Pauw & Witteman - 18-4-2008

18-4-2008

Pauw & Witteman

1276 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond aan tafel in Pauw en Witteman: Brainpower, Arnold Karskens, Erica Terpstra en Erik van Muiswinkel.

Brainpower
Brainpower is een veteraan in de Nederlandse HipHopscene. Hij begon met Engelstalige raps maar breidde uit met Nederlandstalig werk. Hij won in 1998 De Grote Prijs van Nederland en scoorde meerdere hits, waarvan ‘Dansplaat’ de bekendste is.
Half april verschijnt na drie jaar een nieuwe release, een dubbelalbum. De ene cd is getiteld ‘Hart’ en bevat meer melodieus materiaal waarin thema’s als angst woede hoop en pijn centraal staan. Freek de Jonge, Candy Dulfer en Hind nemen gastoptredens voor hun rekening.
Op de andere cd, getiteld ‘Hard’, staat zijn hardere, meer traditionele MC werk, bestaande uit battle raps en rauwe club bangers. Hierop geven onder meer Dicecream, T-Slash en the Partysquad acte de présence.
Voorafgaand aan de release van het album gaat Brainpower samen met vaste dj TLM de theaters in. Freek de Jonge inspireerde hem om na zijn jarenlange deelname aan theatergroep ‘Made in da Shade’ terug te keren naar het theater.

Erica Terpstra en Erik van Muiswinkel
Erica Terpstra is net terug uit China. Ze was daar om vakantie te houden, maar ook om als voorzitter van het NOC*NSF de puntjes op de i te zetten voor de komende Spelen. Zo is er ook gesproken over de wereldwijde protesten tegen de belabberde mensenrechtensituatie in China. Terpstra vindt het te makkelijk om de sporters op te zadelen met deze politieke discussie. Atleten zijn geen politieke instrumenten.
Cabaretier Erik van Muiswinkel maakt zich juist sterk voor een boycot van de Spelen en componeerde het protestlied ‘NieNaChina’. Hij stelt weliswaar dat iedere sporter voor zichzelf moet beslissen om wel of niet aan de Spelen deel te nemen, maar vindt dat zij goed geïnformeerd moeten zijn over de situatie in dat land om een weloverwogen afweging te kunnen maken. Volgens hem is China echt een fout land waar de Spelen nooit aan toegewezen hadden mogen worden.

Arnold Karskens
Vandaag werd bekend dat in de Afghaanse provincie Uruzgan twee Nederlandse militairen zijn gesneuveld doordat ze met hun militaire voertuig inreden op een bermbom. Een van hen is de zoon van de donderdag aangetreden nieuwe Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Twee andere militairen raakten zwaargewond, één van hen verkeert in kritieke toestand. In totaal zijn er nu 16 Nederlandse militairen gesneuveld.
Oorlogsverslaggever Arnold Karskens keerde gisteren terug uit Uruzgan. Hij interviewde daar onder meer 4 Talibanverdachten. Karskens analyseert.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Erica Terpstra, Erik van Muiswinkel, Arnold Karskens en Brainpower te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 18 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie