Uitzending
Pauw & Witteman - 22-4-2008

22-4-2008

Pauw & Witteman

1230 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Richard en Selma Eikelenboom, Tim Masters en Pieter van Vollenhoven en Marļėtte Hamer

Tim Masters, Selma en Richard Eikelenboom
Tim Masters werd in 1999 door een jury veroordeeld tot levenslang voor de moord op Peggy Hettrick. Het lichaam van Hettrick werd in 1987 vlakbij de stacaravan van de familie Masters gevonden. Tim was indertijd vijftien. De plaatselijke politie zag hem als mogelijke dader, pakte hem op en liet hem weer vrij wegens gebrek aan motief en bewijs. Twaalf jaar later voerde het Openbaar Ministerie met succes gewelddadige en seksueel getinte tekeningen aan die Masters als tiener had gemaakt. Masters kreeg levenslang. Jaren later klopte de verdediging van Masters aan bij het bureau Independent Forensic Services van de Eikelenbooms. Want de FBI had de kleren van Peggy en messencollectie van Masters wel onderzocht op DNA-sporen, maar bepaald niet nauwkeurig. Op zoek naar aanraaksporen vonden de Nederlandse onderzoekers geen enkel DNA-spoor van Masters, maar wel van de ex-vriend van Hettrick aan de binnenkant van haar slipje. Naar aanleiding van deze bevindingen werd de dolblije Masters op 22 januari vrijgelaten.

Pieter van Vollenhoven
De VARA organiseert de 'Week van de klokkenluider'. Mensen die de vuile was buiten hangen over misstanden en frauduleuze praktijken in bijvoorbeeld de bouwwereld worden aan hun lot overgelaten. Mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, maakt zich sterk voor klokkenluiders. Hij maakt zich met name zorgen om misstanden die een potentieel veiligheidsrisico opleveren. Van Vollenhoven is ervan overtuigd dat rampen voorkomen kunnen worden als mensen die misstanden publiek maken. Daarom, vindt Van vollenhoven, moeten klokkenluiders beschermd worden.

Mr. Pieter van Vollenhoven was een van de sprekers in de Zembla-aflevering Klokkenluiders in de kou. Bekijk hier zijn bijdrage aan die uitzending.

Mariėtte Hamer
Vanochtend koos de PvdA-fractie in de Tweede Kamer Mariėtte Hamer (1958) tot nieuwe voorzitter. Naast Hamer had ook Kamerlid Diederik Samsom zich opgeworpen als kandidaat om Jacques Tichelaar op te volgen. Hamer is vastbesloten de PvdA "haar sociale gezicht" terug te geven. Ze is met haar tien jaar ervaring in de Kamer een van de veteranen in de PvdA-fractie. Hamer nam de taken van Tichelaar over toen hij drie maanden geleden wegens ziekte zijn werk moest neerleggen.
Volgens de laatste politieke barometer kunnen de sociaal-democraten bij verkiezingen rekenen op 25 zetels. Dat betekent een verlies van acht zetels.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 22 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Pieter van Vollenhoven, Mariėtte Hamer en Selma Eikelenboom. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie