Uitzending
Pauw & Witteman - 14-4-2009

14-4-2009

Pauw & Witteman

2645 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Hero Brinkman, Fouad Sidali, Auke Kok, Dido Michielsen, Guno Ravenberg, Gerard Roethof en Carlos Aaron.

Hero Brinkman en Fouad Sidali
Vorige week werd Ali Eddaouidi door de krijgsmacht aangesteld als legerimam en geestelijk verzorger. Zijn aanstelling zorgde al snel voor veel ophef. Eddaoudi staat namelijk bekend om zijn scherpe columns. Daarin gaf hij premier Balkenende onderuit de zak en uitte hij stevige kritiek op de missie in Uruzgan. In de Tweede Kamer eiste onder anderen Hero Brinkman (PVV) het vertrek van Eddaoudi. Fouad Sidali, stadsdeelbestuurder in Amsterdam, verwijt Brinkman er een dubbele moraal op na te houden wat betreft de vrijheid van meningsuiting. In de Volkskrant gaat Siadali met een aantal medestanders achter Eddaoudi staan.
Vanavond gaan Fouad Sidali en Hero Brinkman met elkaar in discussie.

Auke Kok en Dido Michielsen
Lisa & Lin. Vijf weken terug in China is het boek dat Auke Kok en Dido Michielsen schreven over de reis die ze maakten met hun geadopteerde dochters. Tijdens de reis was Lisa 11 jaar en Lin 9 jaar. Met dagboekfragmenten leveren ook de meisjes een bijdrage aan het boek. Kok en Michielsen beschrijven zichzelf als adoptieouders van een nieuwe lichting. Ze gaven veel aandacht aan de culturele achtergrond van Lisa en Lin. Terug gaan naar het land van herkomst hoort daarbij. Zo ging het gezin voor een reis van vijf weken naar China. Niet op zoek naar de biologische ouders van de meisjes, maar wel op bezoek bij de kindertehuizen waar Lin en Lisa ooit verbleven.

Guno Ravenberg, Gerard Roethof en Carlos Aaron
Afgelopen zaterdag werden alle leden van de Surinaamse brassband Naks Kaseko Loco op Schiphol opgepakt na de zogeheten 100-procentscontrole die wordt toegepast op alle vluchten vanuit Suriname. In de koffer van de geluidsman vond de marechaussee drugs. Nadat bij geen van de andere leden van de groep drugs werden gevonden werden zij zondagavond vrij gelaten. Alleen de geluidsman en leadzanger Geralt Verweij blijven in hechtenis. Verweij weigerde mee te werken aan een bodyscan, maar ook bij hem werden geen drugs gevonden. De rest van de band kon op de valreep nog optreden tijdens de Pleasure Paas Party in Ahoy. DJ en presentator Guno Ravenberg, leadzanger Carlos Aaron en hun advocaat Gerard Roethof gaan in op het voorval.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 14 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Hero Brinkman en Auke Kok. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie