Uitzending
Pauw & Witteman - 7-4-2009

7-4-2009

Pauw & Witteman

1091 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Ahmed Marcouch, Cees Maas, Yora Rienstra.

Ahmed Marcouch
Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart Ahmed Marcouch presenteert vanavond zijn rapport Homobeleid Slotervaart 2009-2011. Marcouch wil homoseksualiteit bespreekbaar maken in de wijk, waar veel onbegrip rondom het onderwerp bestaat. Zo zou hij graag zien dat de Gay Pride naar de Sloterplas komt en pleit hij voor een homobar in Slotervaart. "Homoseksualiteit bestaat, in Slotervaart evenzo als elders", aldus Marcouch. De islamitische Ahmed Marcouch (1969) is lid van de PvdA en kreeg bekendheid als woordvoerder en bestuurslid van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken. In april 2006 trad hij aan als stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. Hij was hiermee de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter van Nederland.

Cees Maas
Vandaag presenteerde voormalig financieel topman van de ING Cees Maas het rapport Naar herstel van vertrouwen. Als voorzitter van de Adviescommissie Toekomst Banken pleit Maas voor een versterking van het risicobeheer binnen banken, een versterkte rol voor de Raad van Commissarissen en een nieuw beloningsbeleid. Rode draad in het rapport is dat het belang van de klanten en de samenleving weer voorop moet komen te staan bij de afwegingen die banken maken. Volgens de adviescommissie is "een fundamentele mentaliteitswijziging en herorientatie in het bankwezen nodig". Hoe denkt Maas zo'n mentaliteitswijziging te bewerkstelligen?

Yora Rienstra
Gisteren won de 28-jarige Yora Rienstra in de Kleine Komedie te Amsterdam de Wim Sonneveldprijs 2009. Elk jaar wordt deze prijs uitgereikt aan nieuw kleinkunsttalent op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Zowel de vak- als de publieksjury kozen voor Rienstra en haar voorstelling Aan jou heeft het niet gelegen. "Ze weet met expressieve muziek de voorstelling op te laden", aldus de vakjury. Bekende kleinkunstenaars zoals Thomas Acda, Claudia de Breij en de Vliegende Panters wonnen in het verleden ook de Wim Sonneveldprijs. Yora Rienstra studeerde af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam. Ze speelde onder meer bij de Theatercompagnie en het Muztheater. Daarnaast nam Herman van Veen één van haar liedjes op voor zijn album Sprakeloos. Aan jou heeft het niet gelegen is haar eerste solo-voorstelling.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 7 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Ahmed Marcouch, Cees Maas en Yora Rienstra. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie