Uitzending
Pauw & Witteman - 9-4-2009

9-4-2009

Pauw & Witteman

1166 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Robin van Galen, Stefan Hulman en Bart Weetjens.

Robin van Galen
Robin van Galen hield een dagboek bij in de tijd dat hij coach was van de dameswaterpoloploeg die Olympisch Goud behaalde in Beijing. In het boek beschrijft Robin van Galen de weg van zijn damesploeg naar de Olympische Spelen. Hij vertelt anekdotes, maar ook theoretische achtergronden en praktische tips voor coaching.

Stefan Hulman
Per 1 mei is Stefan Hulman officieel geen burgemeester meer van Den Helder. De in opspraak geraakte Hulman gaat akkoord met een vertrekregeling. De gemeente Den Helder is al op zoek naar een vervanger. Stefan Hulman raakte in de problemen nadat hij de gemeente had gevraagd om een financiŽle vergoeding om zijn dubbele woonlasten op te vangen. Hij had nog een huis in Rotterdam en kreeg dat niet verkocht. Ook zou hij de gemeente niet. Vanavond vertelt Hulman hoe het zo ver heeft kunnen komen en wat hij nu verder gaat doen.

Bart Weetjens
Bart Weetjens traint ratten om in Afrika landmijnen op te sporen. De mijnen zorgen jaarlijks voor duizenden doden. De mijnen kunnen worden opgespoord met detectors, robots en honden. Het probleem is dat het gevaarlijk, duur en tijdrovend is. Daarom bedacht Weetjens een nieuwe methode: ratten, oftewel herorats. Weetjens werkt stamen met de Universiteit van Antwerpen aan diet project. Daarvoor is de organisatie Apopo opgericht. Vooral het extreme reukvermogen en het lage gewicht van ratten maken de beestjes volgens Bart Weetjens uitermate geschikt voor het opsporen van mijnen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 9 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Robin van Galen en Stefan Hulman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie