Uitzending
Pauw & Witteman - 21-4-2009

21-4-2009

Pauw & Witteman

1482 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: AFM-voorzitter Hans Hoogervorst presenteerde jaarverslag, Bas Millenaar van De Hypotheker vreest het ergste voor starters, Max Daniel voert de strijd aan tegen de georganiseerde hennepteelt en Charles van Renesse over koninginnedagposters.

Hans Hoogervorst en Bas Millenaar
Hans Hoogervorst is sinds 2007 voorzitter van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM). Vandaag presenteerde Hoogervorst het jaarverslag van zijn organisatie. De waakhond houdt toezicht op ondernemingen die financiŽle producten, zoals leningen en verzekeringen, leveren aan consumenten. Een van de belangrijkste punten is de afschaffing van zogenaamde tophypotheken: hypotheken die hoger zijn dan de marktwaarde van het huis. Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker vindt dit een slecht plan en vreest voor de positie van starters.

Max Daniel
Max Daniel staat aan het hoofd van de taskforce Aanpak georganiseerde misdaad. Volgens de commissaris gaat in de hennepteelt 2,4 miljard euro om, maakt de georganiseerde misdaad er de dienst uit en staan de meeste liquidaties in verband met diezelfde hennepteelt. Zo ook de liquidatie vorig jaar september op de A73. Daarbij kwam een 33-jarige Ossenaar om het leven. Zijn wagen werd met een mitrailleur doorzeefd. Naar aanleiding van die zaak hield de politie vandaag vijf personen aan.

Charles van Renesse
De Franse ambassade was not amused met de posters waarop president Sarkozy en Silvio Berlusconi in een innige omhelzing Koninginnedag vieren. De promotieposters van Amsterdam Partners prijzen 30 april aan als 'Best Party in the World'. Op een andere poster zijn Obama en Poetin te zien gehuld in t-shirts met de tekst Kiss Me I'm Drunk. Die affiches zullen niet in roulatie gaan. De posters met Sarkozy hangen al op en worden niet verwijderd, aldus Charles van Renesse. Hij is directeur van Amsterdam Partners en verantwoordelijk voor de campagne.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Hans Hoogervorst te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 21 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie