Uitzending
Pauw & Witteman - 10-4-2009

10-4-2009

Pauw & Witteman

1360 x bekeken | 0 reacties
6
Andries Knevel, Mark Rutte, Aleid Wolfsen.

Andries Knevel
Op 3 februari nam EO-coryfee Andries Knevel openlijk afstand van het scheppingsverhaal toen hij in het programma 't Zal je maar gebeuren een verklaring ondertekende waarin stond dat de wereld niet in zes dagen is geschapen. "Vroeger geloofde ik dat de schepping in zes maal 24 uur had plaatsgevonden en was ik creationist. Kort geleden geloofde ik nog in intelligent design. Ik herroep al mijn eerdere uitspraken hierover en erken mijn kinderen en kijkers op een verkeerd spoor te hebben gebracht", aldus Knevel in de bewuste uitzending. Deze uitspraken kwamen hem op veel kritiek van zijn EO-achterban te staan. Inmiddels heeft Knevel meermaals excuses aangeboden voor zijn onverwachte uitspraken. Volgens hem wilde hij het Darwinjaar aangrijpen om binnen de eigen kring een gesprek op gang te brengen over de schepping en evolutie. Ondanks dat Knevel het voorval betreurt, geeft hij wel toe scheppingsverhaal anders te interpreteren dan vijftien jaar geleden.

Mark Rutte
Subsidies die gemeentes verlenen aan allerlei projecten belemmeren de integratie, vindt VVD-leider Mark Rutte. Hij doelt hier vooral op projecten waarbij mannen en vrouwen worden gescheiden, bijvoorbeeld in theaters. De VVD noemt dit de 'nieuwe apartheid' en Rutte maakt zich er boos over dat gemeentes hier geld aan geven en uitte dat in een open brief in de Volkskrant van woensdag.

Aleid Wolfsen
Afgelopen week is opnieuw een bewoonster van de Utrechtse wijk Zuilen vanwege haar seksuele geaardheid de wijk uitgejaagd. Het betreft een transseksuele vrouw die in november via een hulpverleningstraject in de wijk was komen wonen. Vanaf dat moment werd zij lastig gevallen door een groep Marokkaanse hangjongeren die haar uitscholden en haar ramen met stenen bekogelden. Met oud en nieuw is haar brievenbus opgeblazen en kort daarna werd haar slot onklaar gemaakt. Hoe wil de burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen dit soort praktijken tegengaan?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 10 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Aleid Wolfsen, Andries Knevel en Mark Rutte. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie